xcounter
#

Рашисти завершили випробування "Спрут-СДМ", але чи треба їм "гібрид" БМД-4 із 125-мм гарматою

16134
Рашистський легкий танк "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський легкий танк "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел

Російський ВПК "просідає" під впливом санкцій Заходу, та не здатен виготовляти усі "вундерваффе" для армії РФ

Рашистські пропагандисти з посиланням на держкорпорацію "Ростех" заявляють, про завершення державних випробувань модернізованого легкого танка 2С25М "Спрут-СДМ", створеного на базі "винищувача танків" 2С25 "Спрут-СД", призначеного для підтримки повітряних десантів.

Як основа для такої машини була використана БМД-4М, на яку поставили 125-мм гармату. До лютого 2022 року армія РФ мала до 40 таких машин, які були використані за непрофільним завданням "ведення міських боїв", мінімум один "Спрут-СД" був втрачений уже під час повномасштабного вторгнення в Україну. Після чого рашисти власне й зайнялись проектом "Спрут-СДМ".

Читайте також: Рашисти уже місяць "везуть на фронт" свої К-17 "Бумеранг", а тепер "згадали" про держвипробування
Презентація модернізованого рашистського легкого танка 2С25 "Спрут-СДМ" під час форуму "Армия-2022", фото з відкритих джерел

Перша презентація дослідного зразка "Спрут-СДМ" відбулась під час рашистського форуму "Армия-2022". Ця бронемашина відрізнялась зокрема наявністю додаткового бронювання, рівень захисту якого був невідомий, і котре ймовірно приводило до втрати плавучості. При цьому рашисти також заявляли, що їх "Спрут-СДМ" буде начебто здатний використовувати "програмовані снаряди" та "комплекс придушення".

Уже в серпні 2022 року директор рашистського підприємства "Курганмашзавод" Пьотр Тюков заявляв про плани почати серійне виробництво легких танків "Спрут-СДМ". Але станом на жовтень минулого року було відомо, що державні випробування цієї машини ще тривають, перспективи неясні.

Презентація модернізованого рашистського легкого танка 2С25 "Спрут-СДМ" під час форуму "Армия-2022", фото з відкритих джерел

За 5 місяців потому рашистський ВПК може "записати собі в актив", що нарешті завершив держвипробування свого чергового "вундерваффе", перспективи виробництва якого насправді ще неясні.

Хоча б тому, що за проектом на "Спрут-СДМ" мали ставити танковий приціл "Сосна-У". Від використання якого рашистський танкопром був вимушений відмовитись через санкції Заходу та нестачу комплектуючих, а натомість - ставити на свої танки 30-річні приціли 1ПН-96МТ-02, що спочатку призначались взагалі для модернізованих Т-62.

Рашистський легкий танк "Спрут-СДМ", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Тероборонівці влаштували справжнє полювання на російські 120-мм 2С9 "Нона-С" поблизу Бахмута