xcounter
#

Рашисти втратили ще один свій "франкенштейн" з бомбометом

15112
РБУ-6000, фото ілюстративне
РБУ-6000, фото ілюстративне

Такий варіант використання корабельної установки РБУ-6000 в руках ворога засвітився ще минулого року

Бійці підрозділу Signum 93-ї окремої механізованої бригади спільно з 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою за допомогою "теплого" FPV-дрона вночі знищили чергового "франкенштейна" російського окупаційного війська, відео з ураженням ворожої техніки оприлюднив у соцмережах волонтер Сергій Стерненко.

Ворожа машина була уражена на Бахмутському напрямку, йдеться про створену рашистами ерзац-РСЗВ на базі "Уралу", що озброєна радянським реактивним морським бомбометом РБУ-6000 або ж "Смерч-2".

Читайте також: Стратегічна крилата ракета П-750 "Метеорит" - останній аналоговнєт СРСР з плазмою та 6-тонним прискорювачем

Причому це вже вдруге протягом останнього часу, коли оператори FPV-дронів підрозділу Signum уражають аналогічну ворожу машину, раніше відео з кадрами роботи бійців підрозділу по "франкенштейну" противника публікувалися 17 березня.

Раніше Defense Express вже детально розповідав про цю дивну зброю рашистів — нагадаємо, що "франкенштейн" з корабельним бомбометом РБУ-6000 вперше "засвітився" ще восени минулого року, тоді цією зброєю була оснащена бронемашина МТ-ЛБ, і тоді одним з питань було, як же відбувається управління стрільбою та подача реактивних бомб.

Рашистська МТ-ЛБ із РБУ-6000, осінь 2023 року, зображення з відкритих джерел
Рашистська МТ-ЛБ із РБУ-6000, осінь 2023 року, зображення з відкритих джерел

А вже цього року була помічена ще одна варіація цього "франкенштейну", вже на базі танка Т-80, причому одразу щонайменше у двох екземплярах, ймовірно, для такої ерзац-РСЗВ противник за основу взяв пошкоджені танки з якоїсь своєї ремонтної бази.

Згодом "засвітився" і третій варіант такого "франкенштейну", вже на базі "Уралу", машина була помічена на території тимчасово окупованого міста Алчевськ, що в Луганській області. Фактично ворог використовує такі саморобні системи за принципом "їздить та стріляє".

Читайте також: Чи можуть супутникові знімки точно говорити про результат атаки дронами на авіабази РФ