xcounter
#

Рашисти використовують системи "Земледелие", щоб затримати просування ЗСУ вперед

6558
Армія РФ проводить навчальні стрільби із систем "Земледелие", ілюстративне фото довоєнних часів
Армія РФ проводить навчальні стрільби із систем "Земледелие", ілюстративне фото довоєнних часів

Такі системи призначені, щоб ставити на шляху колон наших військ міни на дистанцію до 15 км

Польський портал Defence24 з посиланням на відео рашистських пропагандистів пише, що армія РФ під час боїв на Запорізькому напрямку, щоб затримати просування підрозділів ЗСУ вперед, використовує системи дистанційної постановки мін під назвою "Земледелие".

Ця система для російських військ є однією з найновіших, бо була прийнята на озброєння лише в грудні 2020 року, а перший її "дебют" відбувся під час маневрів "Запад-2021". Вперше про те, що рашисти застосовують "Земледелие" у війні проти України, стало відомо вже в березні 2022 року під час боїв на Харківщині.

Читайте також: Рашисти "вміють" кидати свої танки, і тепер наші бійці показують, як одразу рота трофейних Т-80 нищить росіян

Скільки саме систем дистанційної постановки "Земледелие" є на озброєнні армії РФ, і скільки таких установок на рік може виготовляти російський ВПК, достеменно невідомо. Але відомі характеристики цієї достатньо небезпечної зброї, і вони виглядають так.

Кожна така система оснащена двома пакетами на 25 пускових установок кожен для реактивних снарядів калібру 122 мм, споряджених мінами для дистанційної постановки, дальність стрільби при цьому складає від 5 км до 15 км.

Армія РФ проводить навчальні стрільби із систем "Земледелие", ілюстративне фото довоєнних часів

Одного залпу такої установки начебто вистачає, щоб перекрити площу в декілька футбольних полів. І це є небезпечним зокрема в тому плані, що так ворог може доволі оперативно поставити мінне загородження на шляху просування наших військ, яким доведеться як мінімум витратити суттєвий час, щоб зменшити небезпеку від "вибухових пасток". Тим більш, що характеристики мін до реактивних снарядів калібру 122 мм, що використовуються із систем "Земледелие", досі лишаються невідомими.

Але тут також варто згадати, що ЗСУ вдалось знищити як мінімум одну таку установку рашистів, про що стало відомо в березні 2023 року, для чого був використаний безпілотник зі "скидами".

Російські окупанти застосовують систему "Земледелие" на Запорізькому напрямку, грудень 2022 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Угорщина хоче купити HIMARS всього по $31 мільйон за одиницю, але тут їй "пригадали" Швецію