xcounter
#

Рашисти вдарили по ЗСУ на Півдні реактивними снарядами з хімічною зброєю

4453
БМ-21 "Град" армії РФ, ілюстративне зображення з відкритих джерел
БМ-21 "Град" армії РФ, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Російські окупанти мають в своєму арсеналі навіть снаряди до РСЗВ, споряджені отруйними речовинами

Командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що минулої доби 6 серпня 2023 року армія РФ в районі населеного пункту Новоданилівка двічі ударила із РСЗВ, використовуючи при цьому реактивні снаряди з хімічною речовиною (ймовірно хлорпікрин).

Росіяни провели такий обстріл, щоб зупинити просування наших військ вперед. При цьому ворог порушив усі можливі міжнародні конвенції, які забороняють використання боєприпасів із хімічним спорядженням. Але важливо, що внаслідок цієї атаки нема постраждалих з нашої сторони, очевидно – як військових, так і серед цивільних мешканців.

Читайте також: Рашисти кажуть, що через рік матимуть десять "Партизанів" на базі вкраденого Ан-2
БМ-27 "Ураган" російських окупантів, зображення з відкритих джерел

В офіційному повідомленні не деталізується, який саме тип РСЗВ використали росіяни для такої атаки, і відповідно – якого калібру були реактивні снаряди. Ще одна "ввідна" в цій історії, яка поки невідома – походження снарядів, чи безпосередньо зі складів армії РФ, чи отримано від інших держав-ізгоїв, наприклад від Північної Кореї.

Але тут варто наголосити на самому факті, що окупанти вперше використали проти наших захисників настільки потужне озброєння саме із хімічним спорядженням. До цього моменту були неоднократні повідомлення про те, що рашисти на фронті проти наших бійців використовують той же хлорпікрин, але тоді мова була переважно про гранати із хімічним спорядженням К-51 як "скиди" з безпілотників, або ж саморобні пристрої невизначеного типу.

Граната К-51, була вилучена у жовтні 2022 року у Запорізькій області, фото Міноборони України

Навіть сама тактика використання гранат К-51 як дронових "скидів" проти наших бійців була проявом підступності зі сторони російських окупантів. Як пояснював в одній із своїх публікацій Defense Express, рашисти мали низку сценаріїв із використанням сльозогінного газу та БПЛА, зокрема або просто скид гранати, щоб примусити наших бійців покинути позиції й досягнути тактичної переваги. Або ж поєднання скидів хімічних та уламково-фугасних гранат по нашим бійцям під час відходу з позицій, щоб збільшити число можливих втрат.

Така тактика є віроломною, оскільки не дозволяє одразу визначити характер загрози. А застосування рашистами реактивних снарядів із хімічним спорядженням є віроломством подвійним, оскільки це спрямовано на максимальний ефект ураження серед наших захисників.

БМ-30 російських окупантів, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Скільки коштує побудувати завод для виробництва корпусів до винищувачів F-35A