xcounter
#

Рашисти розбомбили та розграбували "Ізюмський приладобудівний завод"

9989
"ІПЗ"з повітря. Фото: ДК "Укроборонпром"
"ІПЗ"з повітря. Фото: ДК "Укроборонпром"

Завод спеціалізувався на розробці та виробництві оптико-електронних приладів систем наведення та елементів для різної військової техніки

Рашистські окупаційні війська розбомбили "Ізюмський приладобудівний завод". Про це у своєму акаунті у Facebook повідомляє начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міськради Максим Стрельник.

"На жаль, зараз ІПЗ лежить в руїнах. Російські окупанти повністю зруйнували завод авіабомбардуваннями, а потім розграбували й те, що залишилося", – зазначає він у своєму дописі.

Читайте також: Погляд з майбутнього: новітні прицільні станції для української зброї від "Ізюмського приладобудівного заводу" (відео)

У довоєнні часи завод займався створенням низки оптико-електронних приладів систем наведення та елементів до української військової техніки.

Так, на "Ізюмському приладобудівному заводі" виробляли оптику для ПТРК "Стугна" та "Корсар", а також лінійку оглядових приладів для низки українських бронемашин тощо.

На виставці "Зброя та безпека-2021" фахівці заводу демонстрували нові оптико-прицільні станції наведення для встановлення на різні типи бронетехніки – БТР, БМП, танки та інші машини.

Читайте також: На "Зброя та Безпека-2021" показали нові оптико-прицільні станції для української бронетехніки: що відомо про розробку від ДП "ІПЗ" та КБ "Луч"
ТЕГИ Війна