xcounter
#

Рашисти продовжують "вбивати" свої Ка-52 об нашу ППО, незважаючи на втрати

31117
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Нема нічого кращого, коли ворог продовжує вчиняти свої "акти доброї волі"

Прес-служба Угрупування Об’єднаних Сил ЗСУ повідомила, що протягом суботи та неділі підрозділи зенітно-ракетних військ оперативно - стратегічного угруповання військ "Хортиця" збили два ворожі гвинтокрили типу Ка-52.

І таким чином Збройні Сили України наближаються до показника в 200 збитих вертольотів рашистів, станом на ранок 14 серпня було знищено 194 ворожі гелікоптери.

Читайте також: Танок страху: як Ка-52 та Мі-28Н рашистів намагаються урятуватись від наших ПЗРК
Втрати армії РФ станом на 14 серпня 2022 року, зокрема - 194 гвинтокрила різних типів

З однієї сторони, завжди прекрасно, коли ворог вчиняє черговий "акт доброї волі" та зокрема вкотре "вбиває" об нашу ППО свої "аналогов нєтні" вертольоти. З іншої сторони, дещо дивує та суїцидальна наполегливість, з якою армія РФ прагне втрачати саме Ка-52. Хоча б тому, що в рашистів є ж ще Ми-28, але такі гвинтокрили значно рідше фігурують у зведення

Автори порталу Oryx пишуть, що за їхніми оцінками за весь час війни армія РФ втратила мінімум 49 гвинтокрилів. Із цього числа найбільша питома частка припадає саме на Ка-52 – мінімум 15 машин, або 30,6%. Для порівняння, тих же Ми-28 було втрачено мінімум 7 машин, або ж 14,2%.

Рашистські Ми-28 та Ка-52, ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо заглянемо в довідник The Military Balance за 2021 рік, то побачимо, що на кінець минулого року армія РФ мала 127 вертольотів типу Ка-52 та "понад 90" гвинтокрилів типу Ми-28. Ми-28 може брати до 2300 кг бойового навантаження, натомість Ка-52 – до 2800 кг.

Тут проглядається така логіка "акту доброї волі" - раз вертольотів типу Ка-52 більше, аніж Ми-28, і ці машини можуть брати на 500 кг більше бойового навантаження, значить ці гвинтокрили і треба в першу чергу кидати в бій. Та "вбивати" об армійську ППО Збройних Сил України, намагаючись хоч якось витиснути наших воїнів із займаних позицій.

Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ почали збивати рашистів за допомогою британського ЗРК Stormer (відео)