xcounter
#

Рашисти "полюють" на танки Abrams під Авдіївкою, СБУ викрила агентів "фсб"

3741
Фото — U.S. DoD
Фото — U.S. DoD

Щоб мати більше інформації про позиції підрозділів ЗСУ, а також артилерійських систем та бронетехніки на Авдіївському напрямку, російське "фсб" створило агентурну групу

Російське так зване "фсб" у Донецькій області створили агентурну групу, яка мала б полювати за підрозділами ЗСУ, які зараз у важких боях стримують наступ окупаційного війська РФ на Авдіївському напрямку — Служба безпеки України викрила злочинців, які шпигували за українським озброєнням та військовою технікою.

Для виявлення українських блокпостів та укріплень неподалік від передової, а також і позицій українських артилерійських систем та маршруту руху бронетехніки, зокрема й танків Abrams, російське "фсб" ще у червні завербувало двох жителів, які, попри те, що діяли "окремо", були пов’язані одним "зв’язковим", що знаходився на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: У СБУ показали ефектне відео ураження російської важкої вогнеметної системи

Отриману інформацію вони "зливали" російському "фсб" через месенджери, наразі триває розслідування, затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

танк Abrams
Танк Abrams, фото — U.S. DoD

Нагадаємо, зовсім нещодавно стало відомо про те, що Україна отримала всі 31 танк Abrams, які США обіцяли передати на початку року, перші машини були передані Силам оборони у вересні.

Тоді ж представник Армії США в Європі та Африці полковник Мартін О’Доннелл відзначив, що Україна буде самостійно вирішувати де та як використовуватиме ці машини на полі бою і що, ймовірно, ці танки Сили оборони кинуть в бій не одразу.

Читайте також: У СБУ натякнули на те, що використовують спеціальні протирадіолокаційні дрони-камікадзе