xcounter
#

Рашисти кажуть, що за 4 тижні відновили Т-90М "Прорыв" після влучання 26 дронів, цим ця заява показова

23422
Пошкоджений Т-90М "Прорыв" армії РФ, що став "донором запчастин", липень 2023 року, фото ілюстративне, джерело - twitter-профіль Naalsio
Пошкоджений Т-90М "Прорыв" армії РФ, що став "донором запчастин", липень 2023 року, фото ілюстративне, джерело - twitter-профіль Naalsio

Або що ці слова можуть говорити про механізм "приписок" в російській статистиці по випуску зброї

"Уралвагонзавод" начебто лише за 4 тижні зумів відновити танк типу Т-90М "Прорыв", котрий зазнав критичних пошкоджень після влучання аж 26 дронів-камікадзе Сил оборони України. При цьому екіпаж машини, попри всю критичність пошкоджень, начебто зумів вижити.

Таке заявляють рашистські пропагандистські ресурси з посиланням на слова представників самого "Уралвагонзаводу", котрий вважається "флагманом" російської бронетанкової промисловості й заодно найбільшим за чисельністю персоналу підприємством російського ВПК.

Читайте також: У Пентагоні через рік пояснили навіщо росіяни шинами "захищають" свої Ту-95 та Ту-160, як і їх малюнки
Пошкоджений Т-90М "Прорыв" армії РФ, що став "донором запчастин", липень 2023 року, фото ілюстративне, джерело - twitter-профіль Naalsio

Від Defense Express у цій історії хочемо поставити ось такі акценти. Звернімо увагу для початку на те, що тут представники "Уралвагонзаводу" хизуються за "усього 4 тижні" проведенням робіт, які в теорії мав би виконувати польовий рембат.

Ба більше, вони тут хизуються тим, що по суті "вбиту" машину (бо як ще інакше охарактеризувати танк після влучання аж 26 дронів-камікадзе) їм довелось відновлювати наново замість облишити цю "труну" й використати її як донора запчастин. Що власне раніше російські окупанти наприклад і зробили із одним із своїх пошкоджених Т-90М "Прорыв".

Це все в свою чергу може наочно свідчити про те, наскільки реальні обсяги виробництва нових танків на потужностях російського "Уралвагонзаводу" можуть не відповідати реальним потребам армії РФ у війні проти Україні.

Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть при цьому усереднити наявні оцінки, що "на папері" той же "УВЗ" може виробити до 200 нових танків Т-90М "Прорыв", із яких однак лише 30 будуть абсолютно новими, а інші – виготовлені з використанням старих вузлів та агрегатів.

Водночас, ось цей приклад з відновленим начебто лише за 4 тижні танком Т-90М "Прорыв", знищеного до стану "труна" після влучання 26 дронів-камікадзе, заодно може ілюструвати механізм статистичних "приписок", за якими рашисти можуть заявляти про високі показники випуску танків на своїх підприємствах.

В поняття «випуск» тут явно включається не тільки виробництво нових машин чи модернізація наявних, але й наприклад відновлення після бойових пошкоджень або ж після розконсервації. Тому, наприклад, так і виходить: російські пропагандисти стверджують, що в 2023 році рашистський ВПК поставив аж 2100 танків; але Міноборони РФ в свою чергу "нарізало" план на 2024 та 2025 роки по 1500 танків щороку.

Водночас, ми можемо опертись на оцінку шведського дослідного інституту FOI, за якою російський ВПК наразі здатен по факту постачати щороку орієнтовно лише 520 танків, із яких по 140 одиниць Т-72Б3 і Т-72Б3М, по 62 танки типів Т-90М "Прорыв" і Т-90/Т-90А, ну й по 80 одиниць Т-80БВМ. При цьому в обчислення включено як і нове виробництво, так і модернізація чи відновлення машин.

Читайте також: Хусити ледь не проломили ПРО Ізраїлю нібито новою гіперзвуковою ракетою: це дуже поганий дзвінок