xcounter
#

Ракетні системи HIMARS отримають захист від сучасної загрози

4975
Ракетна система HIMARS, фото — U.S. DoD
Ракетна система HIMARS, фото — U.S. DoD

Американці удосконалюють свій HIMARS, щоб він і надалі був якомога ефективнішим на полі бою

Армія США хоче захистити свої ракетні системи M142 HIMARS від сучасного спектру віртуальних загроз — для цього служба обрала компанію Shift5, що працює у напрямку кіберзахисту та профілактичного обслуговування.

Парк американських ракетних систем HIMARS має отримати низку інструментів, які будуть виявляти різні "цифрові аномалії", наприклад, несанкціонований доступ до системи тощо. Крім того, завдяки оновленню з’явиться опція "прогнозу" щодо того, коли та чи інша деталь може вийти з ладу, розповідають у виданні Defense News.

Читайте також: З’явилися нові невтішні прогнози, коли все ж таки Україна отримає гібрид ракети та бомби для HIMARS

Вартість угоди чи будь-які інші подробиці щодо неї не розголошуються — представник компанії відмовився повідомляти деталі.

HIMARS
Фото ілюстративне, джерело — U.S. DoD

"Наші противники продовжують впроваджувати інновації", — відзначає співзасновник і директор з розвитку Shift5, наголошуючи, що сьогодні надважливо забезпечити ракетні системи HIMAES "кращими доступними системами збору інформації платформи та виявлення втручань [в роботу машини]".

Нагадаємо, що сьогодні у США активно наближаються до виробництва нових ракет для HIMARS — ER GMLRS з дальністю 150 км (на заміну GMLRS з максимальною дальністю понад 80 км) і PrSM з дальністю у 500 км і більше (замінять ATACMS, які б’ють на 300 км).

Ракета PrSM, фото — U.S. DoD
Ракета PrSM, фото — U.S. DoD
Зокрема ракета PrSM під час нещодавніх випробувань знищила ціль на відстані менш як 85 км — це потрібно для того, щоб перевірити структурну цілісність ракети і управління траєкторією, бо саме польоти на невеликі відстані є найскладнішими для ракети.
Читайте також: Всі три країни Балтії замовили HIMARS з ATACMS: до Естонії та Литви приєдналась Латвія