xcounter
#

ПС США відточують свою відповідь російському "Кинжалу": хочуть, щоб ракета була готова до бою дуже скоро

40150
Ракета AGM-183A ARRW під крилом бомбардувальника B-52. Фото: Повітряні сили США
Ракета AGM-183A ARRW під крилом бомбардувальника B-52. Фото: Повітряні сили США

Після низки невдач у 2021 році США хочуть продовжити успішні запуски у 2022

Після декількох успішних випробувань своєї гіперзвукової ракети AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW) у цьому році Повітряні сили США хочуть щонайменше ще раз протестувати цю ракету до кінця 2022 року. Про це повідомляє видання Defense News.

ARRW гіперзвукова ракета
AGM-183A ARRW

Зазначається, що гіперзвукову ракету ARRW вже двічі тестували протягом останніх чотирьох місяців – у травні, а потім у липні, останні випробування завершили фазу тестування ракети-носія та підготували її до повного тестування системи.

Читайте також: РФ застосували гіперзвукові ракети Х-47М "Кинжал" для удару по Вінницький області

Ці успіхи пішли за низкою невдач з ARRW у 2021 році, через що програму розкритикували, а у 2022 фіскальному році скоротили фінансування на 161 млн доларів.

B-52H Stratofortress гіперзвукова ракета AGM-183A ARRW
B-52H Stratofortress - перший носій AGM-183A ARRW

Генерал Дюк Річардсон, представник ПС США, заявив, що наступні випробування гіперзвукової ракети ARRW будуть "великими" для програми. Він також зазначає, що наразі задоволений прогресом ARRW.

Річардсон також визнає, що збої в тестах часто супроводжуються програмними затримками і тривалими перевірками – водночас він вважає, що служба вчиться на своїх помилках і зауважує, що Конгрес США теж починає розуміти цінність цих уроків.

lockheed martin
Художня візуалізація ракет під крилом бомбардувальника. Джерело: Lockheed Martin

Брайан Шаппачер, заступник керівника програми ARRW компанії Lockheed Martin, зауважив, що наступний етап випробування ракети буде структурований так, щоб бути складнішим, ніж серія бустерних тестувань.

Водночас у ПС США хочуть, щоб ARRW була готова до бою вже у 2023 році – Шаппачер відзначає, що це буде складна задача і "надзвичайно агресивний графік", але зауважує, що зробить все, щоб виконати ці зобов’язання.

Читайте також: Британія хоче мати "відповідь" на гіперзвуковий "Циркон": яке посилення отримають британські есмінці