xcounter
#

Прутики та скотч - росіяни застосовують "новітні" БПЛА по наших позиціях

1806
Прутики та скотч - росіяни застосовують "новітні" БПЛА по наших позиціях

Саморобні легкі БПЛА, оснащені вибухівкою, атакують лінію фронту, наскільки небезпечна така розробка

Російські підлітки активно працюють над виготовленням нових дронів, про це стало відомо з розслідування ГУР МО України. Студенти-окупанти працюють над створенням літальних апаратів у закладах ПТУ, на РФ їх називають "діти Сталіна". Воїн з позивним "Сова" демонструє збитий з гвинтівки "новітній" дрон.

БПЛА з фанерною конструкцією мають певну перевагу. У ГУР попереджають, що ці дрони вимикають двигун і планерують безшумно приблизно за кілометр до цілі.

Читайте також: Зенітні-дрони "анти-Шахеди": яку головну задачу вирішили українські розробники і це не про швидкість (відео)

Оснащені такі дрони 150 - 200 грамів тротилу та 20 кульками. Розвідник спецпідрозділу ГУР МО "Артан" з позивним "Сова" запевняє, що нанести суттєвої шкоди така бойова частина не може, тому використовується ворогом як психологічне залякування.

На один такий дрон росіяни витрачають 300 доларів, враховуючи ціну малої батареї. Воїн "Сова" також попереджає, що виробництво планується масове, тож слід чекати частіших атак новітньої скотчевої технології.

Нагадаємо, що РФ має на озброєнні ще один саморобний БПЛА "Привет-82МК2". Над характеристиками цього дрону працювали значно краще: він розвиває швидкість до 140 км/год та переносить вантаж до 5,5 кг.

Запускають такий дрон з катапульти, його робочий діапазон обмежений до 12 км. Але підкреслимо, що максимально ворожому дронові вдалося подолати відстань майже удвічі більшу - на 30 км.

Читайте також: Перше офіційне зображення ракето-дрона "Паляниця" та дальність дії - і це не те, що всі думали (відео)