xcounter
#

Протитанкову ракету ММР вперше запустили з дистанційно керованої башти, встановленої на автомобілі

9577
Протитанкову ракету ММР вперше запустили з дистанційно керованої башти, встановленої на автомобілі

Ракета успішно влучила у ціль на відстані 3500 метрів

Компанія MBDA вперше провела пуски ракети ММР з дистанційно керованої башти, встановленої на автомобілі з колісною формулою 4×4. Ця демонстрація була одним зі сценаріїв вогневої компанії ММР, що проходила на армійському полігоні Канюерс на півдні Франції.

Так, раніше Defense Express розповідав про те, що у MBDA вперше продемонстрували, як ПТРК ММР взаємодіє із безпілотним літальним апаратом Novadem NX70.

Читайте також: ​Таїланд став 35 країною, яка обрала ізраїльський Spike: чому цей ПТРК стає бестселером
ПТРК та БПЛА
На фото видно БПЛА, який "допомагає" ракеті ПТРК влучити у ціль

Новий етап випробувань – стрільба з дистанційно керованої башти – полягав в ураженні цілі (бронетранспортера), яка знаходилася на відстані близько 3500 м. Стрільба проходила у режимі "вистрілив і забув". Результат – пряме влучення в ціль.

Як стверджується у пресрелізі компанії, ці випробування доповнюють роботи, що здійснюються MBDA за проєктами ММР та дистанційно керованою баштою IMPACT для оснащення легкої бронетехніки.

ПТРК ММР
ПТРК ММР називають "французьким Javelin"

"Тепер, коли ММР є еталоном на ринку наземних бойових ракетних комплексів п’ятого покоління, IMPACT виправдовує очікування партнерів, які мають бажання його придбати", – йдеться в пресрелізі.

ММР Impact
Запустили безпілотник – й можна влучно cтріляти по ворожій техніці з дистанційно керованої башти

Як зазначає військовий радник компанії MBDA Френсіс Бордачар: "Розробка сімейства турелей спрощує інтеграцію, підтримку й навчання для наших клієнтів. Завдяки цьому успіху ми все частіше демонструємо можливості системи ММР, що виправдовують очікування збройних сил. Компанія змогла продемонструвати простоту інтеграції ММР в легку башту".

Читайте також: Резервістів ООС оснастили новітніми ПТРК "Стугна-П" (відео)