xcounter
#

Проблемні бронемашини Ajax: у Міноборони Великобританії розповіли, чи відмовляться від програми

991
Бронемашини Ajax мають оновити парк бронетехніки Великобританії
Бронемашини Ajax мають оновити парк бронетехніки Великобританії

​Міністерство оборони Великобританії виключило ймовірність закупівлі альтернативи програмі Ajax, оскільки оборонне відомство й надалі надаватиме перевагу саме цьому бронетранспортеру

Така інформація з’явилася у відповідь на письмовий запит, що був поданий у Палату громад Великобританії.

Член парламента Марк Франсуа поцікавився, які альтернативні варіанти розглядає оборонне відомство країни для заміни потужностей, передбачених програмою Ajax Armored Vehicle, на випадок скасування цієї програми.

Читайте також: Німецька армія завершила перехід на бронемашину Boxer: Чи є паралелі з програмою БТР-4?
Бронемашина Ajax
Бронемашина Ajax

Відповідь міністра оборони країни Джеремі Куїна була досить однозначною: "Міністерство оборони, як і раніше, є прихильником програми Ajax".

Нагадаємо: на початку червня цього року британські ЗМІ розтиражували повідомлення про те, що бронемашини Ajax мали низку проблем під час тестування, через які військові навіть отримували набряки суглобів та були вимушені перевіряти слух після роботи з машиною.

Через ці проблеми випробування цієї бронемашини були тимчасово зупинені з кінця 2020 року і до березня 2021 року.

Водночас, як повідомляє видання UK Defence Journal, випробування нових бронемашин Ajax були призупинені вдруге після того, як знову виникли побоювання щодо шуму, який негативно впливав на здоров’я військових, що перебували у бронемашині під час руху.

Разом з тим, розробник бронемашин, компанія General Dynamics UK, впевнена, що зможе усунути ці проблеми і свого часу заявила, що активно працює з армією щодо цих питань. Міноборони Великобританії зі свого боку розпочало розслідування, яке планує завершити вже в кінці липня.

Читайте також: Задача - зробити Oncilla українською: у польській Mista розкрили плани щодо бронемашини