xcounter
#

"Привіт друзям і ворогам": Туреччина кинула оком на морські ударні безпілотники (відео)

2279
"Привіт друзям і ворогам": Туреччина кинула оком на морські ударні безпілотники (відео)

У Туреччині продовжують освоєння "безпілотних" напрямків

Після успіхів Bayraktar TB 2 в Сирії, Лівії та Нагірному Карабасі, Туреччина вирішила взятися за створення морського безпілотника. Так, турецька компанія Ares Shipyard Inc. 28 жовтня представила проєкт морського ударного дрона ULAQ, який розроблявся спільно з компанією Meteksan Defense.

Як повідомляється, безпілотник буде оснащений чотирма керованими ракетами для ураження морських цілей та двома зенітними виробництва Roketsan. Звісно, що озброєння безпілотного катера може змінюватися – залежно від задач, що виконуються.

З вагою у близько 2 тонни безпілотник буде розвивати швидкість до 65 км/год. Радіус дії – 400 км. Він також оснащується оптико-електронною станцією і радіолокаційною станцією для виявлення і супроводження цілей. Встановлена система нічного бачення. Зв’язок здійснюється за допомогою захищених каналів.

Керувати БПЛА можна з будь-яких платформ – від кораблів до сухопутних мобільних. Перший прототип безпілотника буде готовий у грудні цього року, кажуть розробники.

Як раніше повідомляв Defense Express, американський флот планує закупити кілька роботизованих військових кораблів і з'ясувати, в яких операціях вони будуть успішні.

Одна з пропозицій: використовувати їх для наступальних дій проти підводних човнів противника, швидко захопити, і затопити до того, як вони встигнуть поставити під загрозу дружні кораблі.

Читайте також: Пентагон прагне розробити ІЧ-давачі для безпілотних наземних транспортних засобів