xcounter
#

Пріоритетною ціллю для ракет рашистів є український ОПК - Military Media Center

3978
Військові армії РФ готуються до запуску балістичної ракети з ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів
Військові армії РФ готуються до запуску балістичної ракети з ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Водночас, ворог в 1,5 разів збільшив використання зенітних ракет для ударів по наземним цілям

Офіційний медіа-майданчик Міноборони України Military Media Center опублікував довідку по повітряним та ракетним ударам РФ, в якій буквально зазначене таке – "підприємства ОПК (українського – ред). є пріоритетною ціллю російських ракетних обстрілів". При цьому інших деталей цей ресурс Міноборони України не наводить.

Втім, навіть таке лаконічне повідомлення є важливим як нагадування про те, що вітчизняна "оборонка" є постійно "в прицілі" країни-агресора, і це зокрема підкреслює ту неймовірну складність умов для роботи, в яких працюють звичайні працівники українських оборонних підприємств. Тим більш, тут варто додати цифру, яка циркулює в публічному просторі – протягом повномасштабної війни об’єкти вітчизняного ВПК зазнали понад 150 ракетних та авіаційних ударів від агресора.

Читайте також: Нічна атака РФ "Калібрами": у Повітряних Силах оголосили кількість крилатих ракет та деталі атаки
Рашистський С-300, ілюстративне фото з відкритих джерел

Military Media Center наводить також й іншу важливу деталь - ворог активізував використання зенітних керованих ракет, ударних БПЛА типу Shahed та керованих авіаційних бомб. При цьому за минулий тиждень російські війська випустили в 1,5 рази більше зенітних керованих ракет, якщо порівнювати з показниками попереднього тижня.

Раніше Defense Express розповідав про те, що РФ почала використовувати для ударів по Сходу України керовані 250-кг авіабомби, зроблені на базі радянських ФАБ-250. Також ми розповідали про те, що рашисти почали активніше застосовувати ОТРК "Искандер" для обстрілів цивільної інфраструктури нашої країни.

РФ активно перетворює звичайні ФАБи на плануючі, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ ще 1,5 роки назад зробила "новий" Ту-160М із заготовок СРСР, і лише зараз почала випробування