xcounter
#

Повітряні Сили відправили літак Іл-76МД до Афганістану для евакуації наших співвітчизників

3778
Літак належить до складу 25 бригади транспортної авіації
Літак належить до складу 25 бригади транспортної авіації

На даний момент цей український "транспортник" приземлився в аеропорту Маскат в Омані та чекає дозвіл на посадку в Кабулі

Збройні Сили України відправили до Афганістану транспортний літак Іл-76МД, який належить до 25 бригади транспортної авіації. Літак вилетів сьогодні, 18 серпня, із військового сектору міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Майстер-клас як втратити все за лічені дні: причини краху армії Афганістану

Зазначається, що цей літак має приземлитись у аеропорту "Кабул" в Афганістані. Однак є перешкоди, які заважають безпечно виконати такий рейс.

Зокрема, зараз нема безпечного коридору для доступу в аеропорт Кабулу, де "ситуація залишається частково неконтрольованою". Нема також дозво на зліт та безпечний вихід літака з території Афганістану. Тому літак Іл-76МД (бортовий номер 76699) знаходиться в аеропорту Маскат (Султанат Оман), де чекає вирішення даних питань та дозволу на евакуацію.

Літак Іл-76МД (бортовий номер 76699) із складу 25 бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Варто нагадати контекст цієї новини. Сьогодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що в Афганістані зараз знаходиться до 150 наших співвітчизників, і для їх евакуації планують використати два літаки. Перший – котрий і так уже "застряг" в аеропорту Кабула при спробі виконати евакуаційний рейс. Другий – мало надати Міноборони України.

Але до цього моменту Міноборони або ж представники Збройних Сил України ніяк не підтверджували, але й не спростовували слів міністра Дмитра Кулеби про відправку транспортного літака із складу Повітряних Сил до Афганістану.

Транспортний літак Іл-76 Повітряних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: На межі з Кримом спецпризначенці проводять навчання зі знищення ДРГ противника (відео)