xcounter
#

Повітряні Сили України збили чотири з шести крилатих ракет випущених з Ту-95МС

18760
Ту-95МС
Ту-95МС

РФ здійснила чергові пуски з району Каспійського моря

Командування Повітряних Сил України повідомило про перехоплення чотирьох з шести крилатих ракет, які були випущені з району Каспійського моря зі стратегічного бомбардувальника Ту-95МС.

Ракети Х-101 або Х-555 було збито близько 16:30 підрозділами ППО повітряного командування "Схід" на Запоріжжі та Дніпропетровщині. На жаль, ще дві прорвались і влучили у сільськогосподарське підприємство у Черкаські області.

Читайте також: Скільки часу необхідно для того, щоб навчитися пілотувати F-16: дивимось офіційну льотну програму US Air Force

З боку Defense Express зазначимо, що будь-яка протиповітряна оборона не дає гарантії зі знищення всіх цілей. А українські оператори зенітних ракетних комплексів та льотчики витискають все можливе з техніки, середній вік якої перетнув межу у 40 років.

Водночас перехоплення крилатих ракет, навіть попри їх дозвукову швидкість, є вкрай складною задачею, яка пов'язана з тим, що це маловисотна та малопомітна ціль. І те, що більшість ракет вже знищується українською протиповітряною обороною є прямою демонстрацією виключної професійності захисників. Зокрема навіть США не може забезпечити захист від цієї загрози, про що говорить детальний аналіз CSIS.

Тому необхідно за сигналом повітряної тривоги ховатися у безпечне місце, уникати скупчення на вулицях. РФ, як держава терорист, завдає ударів саме по цивільних і житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, торгові центри та концертні зали - лише ціль, яка за рангом для Кремля не відрізняється від військових об'єктів.

Читайте також: Оголошено скільки саме ЗРК NASAMS отримає Україна та чи будуть це нові або вживані комплекси