xcounter
#

​Посадовці Медичних сил ЗСУ хотіли 1 млн грн відкатів – СБУ затримала

410
СБУ затримала посадовців Медичних сил ЗСУ / Фото: СБУ
СБУ затримала посадовців Медичних сил ЗСУ / Фото: СБУ

Служба безпеки України припинили оборудку по постачанню масок для військових в якій з підприємця вимагали 1 млн грн хабара

Оборудку організували начальник управління Командування Медичних сил разом з офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовцем Державної інспекції енергетичного нагляду та посередником.

За 1 млн грн зловмисники обіцяли підприємцю "забезпечити" перемогу у відкритих торгах на поставку медичних масок українським військовим. При цьому розмір хабара був обумовлений обсягом поставки – 1 гривня з кожної маски.

Читайте також: Командир бойового корабля ВМС ЗСУ працював на окупантів – СБУ викрила зрадника
Defense Express, СБУ, затримано посадоавця, Медичні сили, ЗС України

Кілька днів тому оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисниками 400 тисяч гривень — першої частини "відкату". Затримали організаторів оборудки у момент передачі решти грошей – 600 тисяч гривень.

Під час 13 обшуків за місцями проживання та служби зловмисників правоохоронці виявили кошти, передані їм напередодні.

Наразі в рамках відкритого кримінального провадженняздійснюються відповідні процесуальні дії.

Defense Express, СБУ, затримано посадоавця, Медичні сили, ЗС України

Своєю чергою, як повідомили в Міністерств оборони України, міністром Андрієм Тараном ініційовано проведення службового розслідування по виявленим фактам.

Також наразі рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України на час розслідування ряд посадових осіб відсторонено від виконання посадових обов’язків.

Керівництво Міністерства оборони України та Збройних Сил всебічно сприяють проведенню слідчих дій в рамках кримінального провадження.

Defense Express, СБУ, затримано посадоавця, Медичні сили, ЗС України

Раніше Defense Express повідомляв, що контррозвідка Служби безпеки України у Києві викрила високопосадовця Директорату науки Міністерства освіти і науки України на отриманні «відкатів» за прийняття рішень щодо фінансування науково-дослідних конструкторських робіт, у тому числі у галузі оборонно-промислового комплексу.

А ще раніше Служба безпеки України викрила та припинила спробу протиправного вивезення комплектуючих до військової бронетехніки.

Читайте також: В Україні робили танкові снаряди для Росії: СБУ викрила злочинців