xcounter
#

В Україні робили танкові снаряди для Росії: СБУ викрила злочинців

11980
В Україні робили танкові снаряди для Росії: СБУ викрила злочинців

Злочинці на власних виробничих потужностях виробляли боєприпаси та відправляли Росії

Служба безпеки України викрила чотирьох переселенців з окупованої території України, які виготовляли танкові снаряди для російської армії.

Злочинці контрабандою завозили комплектувальні частини до танкових боєприпасів з Росії в Україну, оформлюючи їх як "металобрухт" через підконтрольні фірми.

СБУ
Злочинці виготовляли боєприпаси для РФ

Потім їх перевозили до одного з міст на Луганщині, де на власних виробничих потужностях переробляли та повертали країні-агресору.

СБУ
Комплектувальні частини для боєприпасів ввозилися з РФ як "металобрухт"

Як повідомляє Служба безпеки України, жодних дозвільних документів чи погоджень Державної служби експортного контролю злочинці не мали.

СБУ

Раніше правоохоронці викрили спробу ввезти в Україну російські військові деталі вартістю понад 2,5 млн грн. Під час обшуків в офісах у Дніпропетровській, Харківській та Луганській областях було вилучено низку доказів незаконної діяльності, серед яких була різна цифрова та обчислювальна техніка, звітність, документи, печатки тощо.

P.S. Шановні читачі! Ця новина була опублікована на нашому сайті 10 червня 2020 року. З того часу ми отримали низку коментарів від наших читачів щодо того, що деякі подані в замітці факти не відповідають першоджерелу. Маємо перепросити за цю помилку та мусимо визнати, що ми повністю не розібралися в інформації та подали новину із завчасними висновками. Дякуємо, що пильнуєте!

Разом з тим зауважимо, що новина від СБУ є досить неоднозначною та варта уваги, тому ми й надалі будемо стежити за цією ситуацією.

Читайте також: У штопор: як польські МіГ-29 стали заручниками українського ДБР