xcounter
#

Командир бойового корабля ВМС ЗСУ працював на окупантів – СБУ викрила зрадника

1336
СБУ викрила командира бойового корабля при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ / Фото: відкриті джерела
СБУ викрила командира бойового корабля при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ / Фото: відкриті джерела

При спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ військова контррозвідка Служби безпеки України викрила командира українського бойового корабля, чим попередила загрозу витоку відомостей у сфері бойової готовності Військово-Морських Сил Збройних Сил України представникам спецслужб РФ. Військовослужбовця усунуто від займаної посади і скасовано допуск до державної таємниці.

Співробітники СБУ встановили, що командир бойового корабля без дозволу свого командування виїхав до тимчасово окупованої території АР Крим. Там він розпочав співпрацю із спецслужбами РФ і набув російського громадянства. Після цього капітан 2 рангу повернувся до місця дислокації свого екіпажу і почав приховано збирати інформацію з обмеженим доступом для передачі російським спецслужбам.

СБУ, Defense Express
Зрадник в окупованому Криму набув російського громадянства / Фото: СБУ

Зрадник планував передати отримані відомості російським кураторам після виїзду на постійне місце проживання до анексованого півострова. Для цього найближчим часом він збирався звільнитися з лав Збройних Сил України.

Читайте також: СБУ викрила високопосадовця, який наживався на державному оборонному замовленні

Служба безпеки України розпочала за виявленим фактом кримінальне провадження. У зрадника вилучено носії інформації з обмеженим доступом, які він збирався передати іноземній стороні.

СБУ, Defense Express
Вилучений у зрадника носій з чутливою інформацією про ВМС ЗСУ / Фото: СБУ
Читайте також: У Харкові затримали агента ГРУ ГШ РФ (відео)