xcounter
#

​Попередні вогневі випробування САУ "Богдана" завершені: 450 пострілів на 42 км (відео)

 САУ "Богдана" пройшла попередні вогневі випробування
САУ "Богдана" пройшла попередні вогневі випробування
35961

САУ "Богдана" все ближче до прийняття на озброєння Збройними Силами України

САУ "Богдана" у межах визначальних відомчих випробувань Міністерства оборони України успішно здійснила стрільби, під час яких було здійснено 450 пострілів на дальність 42 км.

Defense Express отримав відео з вогневими випробуваннями, які проходили на Державному випробувальному полігоні Збройних Сил України "Алібей" в Одеській області. Судячи з нього, стрільби вже активно велись 12 грудня та тривали до 25 січня.

Читайте також: Міноборони України отримало від КРАЗу партію тягачів для важкої техніки

Цікаво, що за минулими заявами розробника САУ "Богдана", "Краматорського заводу важкого верстатобудування", дальність пострілу звичайним снарядом з перспективної колісної 155-мм САУ становить до 40 км. Але тепер, як стверджують представники компанїі-розробника, на практиці доведена можливість стрільби на 42 км без використання активно-реактивного снаряду.

Також відомо, що у жовтні 2021 року "Богдана" вже виконували стрільби, а у травні на полігоні "Широкий Лан" відбувся перший етап заводських випробувань САУ "Богдана" із бойовими стрільбами.

У ході випробувань використовуються 155-мм снаряди турецького та чеського виробництва, включно із далекобійними снарядами з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ від Excalibur Army.

Зазначимо, що попередні вогневі випробування, як повідомили Defense Express розробники САУ, проходять у межах визначальних відомчих випробувань і це дає можливість Збройним Силам поставити на забезпечення "Богдану" вже в цьому році.

Читайте також: Почалися ходові випробування серійної пускової установки комплексу РК-360МЦ "Нептун" (відео)