xcounter
#

Польща вивела свої МіГ-29 з однієї зі своїх авіабаз: куди далі "полетять" ці літаки

52323
Польський МіГ-29
Польський МіГ-29

Польща готується приймати на своїй авіабазі нові літаки

Польща вирішила вивести свої винищувачі МіГ-29 з 23-ї тактичної авіабази, – нещодавно у мережі з’явилася низка повідомлень про те, що "любителі цих літаків" більше не побачать їх у Міньск-Мазовецькому, де розташована ця авіабаза.

Разом з тим, як дізналися у польському виданні Defense24, у Польщі вирішили передислокувати ці літаки на 22-гу тактичну авіабазу у Мальборку "з метою використання потенціалу бойової техніки для вирішення оперативних задач та подальшої авіаційної підготовки.

Читайте також: Польща намагалась захиститись від рашистських Х-555 та "Калібрів" системами Poprad та Osa-P
МіГ-29 Польща
Польський МіГ-29, фото ілюстративне

Таку інформацію повідомляють у Головному командуванні польських збройних сил. Разом з тим, 23-тю тактичну авіабазу звільняють для інших задач – пріоритетом для неї стане "виконання контрактів на постачання комплексу озброєнь FA-50", тому авіабаза має підготуватися до прийняття нової системи, а саме провести роботи з удосконалення та адаптації інфраструктури аеропорту.

FA-50 легкий винищувач Корея
FA-50

Нагадаємо, що 16 вересня цього року саме в Міньску-Мазовецькому у присутності президента країни Анджея Дуди та міністра оборони Маріуша Блащака було підписано контракт на постачання Польщі легких корейських винищувачів FA-50.

Наразі відомо, що перші 12 літаків у версії FA-50 Block 10 мають бути поставлені польщі у другій половині 2023 року.

Читайте також: Польща розтягнула модернізацію своїх Leopard 2A4 аж на 12 років: коли військо отримає всі оновлені танки