xcounter
#

Польща поставила уже на другий за рік ремонт свою єдину субмарину-радянську "Варшавянку"

1796
Єдина субмарина Orzeł в складі ВМС Польщі, фото з відкритих джерел
Єдина субмарина Orzeł в складі ВМС Польщі, фото з відкритих джерел

Купівля нових субмарин затримується, тому польські ВМС вимушені далі експлуатувати свій єдиний і фактично небоєздатний підводний корабель

Військово -морські сили Польщі поставили свій підводний човен радянського проекту 877 ORP Orzeł (291) на ремонт, який виконає верф польського оборонного концерну PGZ.

Затрати на цей ремонт офіційно мають скласти 22 мільйони злотих, тривалість робіт має скласти 150 діб, пише польський портал Defence 24.

Читайте також: ВМС України ведуть освоєння серійних машин комплексу "Нептун"
Постановка на ремонт субмарини Orzeł, єдиної в складі ВМС Польщі, фото з відкритих джерел

Автори порталу відзначили, що ORP Orzeł (291) зміг самостійно зайти для ремонту на верф у Гдині. Хоча за контрактом, на цій субмарині мають відремонтувати саме органи управління – систему баластних цистерн, систему рульового управління, і також – оновити конструкції корпусу.

Це буде уже другий ремонт, який пройде за 2021 рік єдина субмарина польських ВМС ORP Orzeł (291), яка уже перебуває в строю більше 30 років.

Постановка на ремонт субмарини Orzeł, єдиної в складі ВМС Польщі, фото з відкритих джерел

У квітні 2021 року цей підводний човен також ставав на ремонт, під час якого на єдиній "Варшавянці" в складі флоту Польщі мали полагодити озброєння – торпедні апарати та апаратуру управління стрільбою, які були пошкоджені ще під час пожежі 2018 року.

Схоже, цей ремонт пройшов невдало, бо Defence 24 пише, що субмарина ORP Orzeł (291) – досі небоєздатна. Але ВМС Польщі не мають іншого вибору, аніж активно використовувати свою єдину, бодай і небоєздатну субмарину в якості навчального корабля.

Підводний човен Orzeł доволі часто виконує короткочасні виходи в море для підготовки підводників для ВМС Польщі

Як розповідав Defense Express, попередні спроби воєнно-політичного керівництва Польщі купити новіші підводні кораблі зазнали невдачі. Зокрема, поляки хотіли придбати дві вживані субмарини у Швеції, на початку лютого 2021 року перемовини зазнали остаточної невдачі.

Поляки хотіли купити нові підводні човни за програмою Orka, але гроші з цієї програми Міноборони Польщі вирішило спрямувати ресурси на побудову фрегатів за програмою Miecznik.

Єдина субмарина Orzeł в складі ВМС Польщі, фото з відкритих джерел
Читайте також: ВМС України почали підготовку екіпажу для першого корвету за проектом Ada