xcounter
#

Південна Корея продала в ОАЕ свій аналог "Вільхи" - систему K239 Chunmoo

2886
Кількість проданих установок і вартість контракту – точних даних нема
Кількість проданих установок і вартість контракту – точних даних нема

Разом із пусковими установками корейці поставлять в ОАЕ також і керовані ракети, котрі мають дальність стрільби до 290 кілометрів

Під час оборонної виставки IDEX-2021, що відбулась в лютому цього року в Абу-Дабі, Південна Корея та Об’єднані Арабські Емірати підписали контракт на поставку реактивних систем залпового вогню K239 Chunmoo.

Південнокорейська оборонна компанія Hanwha Defense уже почала поставки цих систем, інструктори із Південної Кореї уже навчають своїх колег із ОАЕ застосовувати K239 Chunmoo, пише портал Army Recognition.

Читайте також: Новітня РСЗВ "Вільха-М" від ДККБ "Луч" знайшла своїх перших замовників: укладені експортні контракти
Військові Південної Кореї навчають своїх колег із ОАЕ, як заряджати напрямляючі K239 Chunmoo

Яку точно кількість пускових установок РЗСВ K239 Chunmoo Південна Корея продала в ОАЕ – невідомо, за приблизними даними – мова про 12 установок.

Але, як зазначає портал, до цих установок Hanwha Defense має поставити як некеровані, так і керовані ракети, дальність стрільби яких може складати від 36 кілометрів до 290 кілометрів.

Особливість південнокорейської РСЗВ K239 Chunmoo - її напрямлячі адаптовані для реактивних снарядів різних калібрів

Особливість комплексу K239 Chunmoo в тому, що він може застосовувати реактивні снаряди різних калібрів – некеровані ракети калібрів 130 мм та 227 мм, керовані ракети калібрів 239 мм, 400 мм та 600 мм.

Реактивна система залпового вогню K239 Chunmoo була прийнята на озброєння армії Південної Кореї у 2015 році. Її обслуга – 3 особи, шасі – колісною формулою 8х8. За деякими даними, південнокорейське військо має 218 таких установок.

Читайте також: Туреччина розвиває сили стримування: як був покращений турецький аналог української "Вільхи"