xcounter
#

Після низки проблем у США поновили тестування тактичних машин FMTV

1711
Після низки проблем у США поновили тестування тактичних машин FMTV

Під час випробувань машини спостерігалися проблеми з підвіскою, датчиками, гідравлічними системами тощо

Американські військові відновили контрольні випробування декількох машин свого сімейства середніх тактичних машин (Family of Medium Tactical Vehicles (FMTV)). Про це повідомляє Defense News із посиланням на Вольфганга Петерманна, керівника проєкту транспортних систем в Управлінні бойової підтримки програми і служби підтримки бойових дій.

Машини Ізраїль США
У машин були проблеми, які треба було терміново вирішити

За його словами, тестування модернізованих машин FMTV А2 було тимчасово зупинено приблизно на 50 000 миль тесту надійності (усього автомобіль мав пройти 170 000 миль у травні 2020 року). Зазначимо, що модернізований варіант А2 має регульовану систему підвіски, збільшене корисне навантаження, електронний контроль стійкості та комплект захисту днища.

Читайте також: WIN-T: важливіша, ніж танки та ракети. Що це за система і чому США роками вкладають у неї мільярди

Під час випробувань машини мали проблеми з підвіскою, датчиками та гідравлічними системами, спостерігався витік охолоджуючої рідини, також заклинювали двері, а блоки індикації приводу отримували хибні коди попереджень.

Тактичні машини Армія США
Варіанти машин сімейства FMTV А2

Тож компанія Oshkosh Defense, виробник FMTV, прийняла рішення провести 19 000 додаткових пробних миль, що фінансувалися підрядниками. Тестування розпочалися у листопаді 2020 року і завершаться у березні 2021 року.

Сімейство машин FMTV А2
Сімейство машин FMTV А2

Під час цих тестувань буде перевірено 13 автомобілів, що охоплюють шість варіантів. Сім з цих машин вже завершили випробування з "позитивними результатами". Це дозволило вже 11 січня поновити тестування деяких варіантів вже військовими США.

Зазначається, що Oshkosh Defense оновила програмне забезпечення для автоматичного вирівнювання підвіски та тандемного бензонасоса високого тиску для швидшого регулювання висоти підвіски, а також провела низку інших робіт для усунення проблем з машинами.

Читайте також: Модернізація Сухопутних військ США. Протиповітряна і протиракетна оборона