xcounter
#

Перший зразок української СЕОС "Джура-Оптикум" має бути представлений у 2021 році

7702
СОЕС "Джура-Оптикум" може допомогти зберегти морські кордони України від російської загрози
СОЕС "Джура-Оптикум" може допомогти зберегти морські кордони України від російської загрози

Сучасну систему дальнього електронно-оптичного спостереження, що здатна виявляти повітряні цілі на дистанції до 100 км розробила компанія НВК "Клівер"

Приватна компанія ТОВ "Науково-виробнича корпорація "Клівер" у цьому році збирається представити дослідний зразок своєї станції електронно-оптичного спостереження "Джура-Оптикум".

"НВК "Клівер", спираючись на багаторічний світовий досвід передових підприємств, має намір представити у 2021 році власну систему дальнього електронно-оптичного спостереження (СЕОС) "Джура-Оптикум" оперативно-тактичного призначення", - повідомила директор компанії Оксана Врублєвська в інтерв’ю ІА "ОПК".

Читайте також: Як Україна буде контролювати Чорне море: світовий досвід та власні технології
Джура-Оптикум
Система електронно- оптичного спостереження "Джура-Оптикум" дозволяє в безпечному пасивному режимі відстежувати у повітряному просторі рух літаків, ракет та безпілотників

Вітчизняна система електронно-оптичного спостереження (СЕОС) дозволяє відстежувати у повітряному просторі рух літаків, ракет та безпілотників із відображенням та записом їх точних координат та візуального зображення у режимі реального часу.

При цьому її невеликі габарити дозволяють розміщення на різних платформах, таких як стаціонарні вежи, літаки аеророзвідки, мобільні платформи, кораблі та катери тощо.

Джура-Оптикум
ТТХ СОЕС "Джура-Оптикум"

"Джура-Оптикум" в цілодобовому режимі з високою надійністю забезпечує пошук, виявлення та надійне супроводження цілей (при дії у в пасивному режимі) у телевізійному та тепловізійному каналах, спостереження за цілями за несприятливих погодних умов, а також оперативну видачу координат виявлених цілей на пункти управління вогнем та наведення систем озброєння на виявлені цілі в режимі реального часу.

СОЕС

Подібні станції, за даними розробників, можуть бути здатні наводити ракети (наприклад ПКР Р-360 "Нептун") на відстані 30 – 50 км, в разі розташування станцій спостереження на окремих вежах. Водночас розробники передбачають, що така станція може бути адаптована й для літака спостереження.

РК-360МЦ
Береговий комплекс РК-360МЦ "Нептун"

До переліку об’єктів, що можуть бути виявленні за допомогою вітчизняної СЕОС, відносяться бойові літаки, гелікоптери на зльоті, посадці та під час польоту або наземні та надводні цілі у визначеному секторі відповідальності. Також станція здатна виявляти крилаті ракети на старті, під час польоту та головні частини ракет/реактивних снарядів в районі падіння.

Читайте також: Компанія зі складу корпорації "Клівер" передала ВМСУ партію відновлених морських мін (фото)