xcounter
#

Перед контрнаступом на Харківщині ЗСУ знищили важливий об’єкт рашистів в Куп’янську (фото)

8093
Пуск ОТРК "Точка-У" Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ОТРК "Точка-У" Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів

Успішний удар "Вільхою" чи "Точкою-У" міг стати однією з передумов успіху ЗСУ на Слобожанщині

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – наприкінці серпня 2022 року ракетно-артилерійські підрозділи Збройних Сил України буквально стерли з лиця землі великий склад боєприпасів армії РФ, що знаходився в тоді ще тимчасово окупованому Куп’янську.

Як можемо судити за зображення, свій склад БК орки розмістили на околицях міста в промзоні, на території логістичного об’єкта або заводу будівельних матеріалів. Для "маскування об’єкту" рашисти могли використовувати зокрема будівельну техніку, яка теж потрапила під удар.

Читайте також: На півдні ворог зміг сформувати дві потужні тактичні групи з 14 БТГр, а на Харківщині спалює резерви

На фото можемо побачити вцілілими як і 152-мм снаряди, так і реактивні снаряди до систем "Ураган" чи "Смерч". А це вказує, що знищений об’єкт мав важливе значення для всього "Ізюмського" угрупування окупаційних військ армії РФ, що в середині вересня виконало черговий "акт доброї волі" та забралось геть.

Станом на кінець серпня 2022 року Збройні Сили України ще не могли "дістати" цей об’єкт рашистів в Куп’янську за допомогою M142 HIMARS чи M270. Тому для удару, ймовірно, було задіяно або ОТРК "Точка-У", або ж комплекс "Вільха". Можливо, саме через цю обставину ми лише зараз дізнались про влучний та ефективний удар, що насправді відбувся майже місяць назад. І котрий цілком міг стати однією з передумов успіху ЗСУ по звільненню Слобожанщини від російських окупантів у вересні 2022 року.

Комплекс "Вільха" працює по російським окупантам, липень 2022 року, фото - Міноборони України

Чому армія РФ не наважилась застосувати "вогневий вал" для стримування наших військ, тоді лишилось так і не зрозумілим. Тепер маємо як мінімум одне пояснення – окупанти залишились без значного обсягу БК якраз напередодні нашого контрнаступу на Харківському напрямку.

Читайте також: Як у рашистів "зламалась" ставка на "вогневий вал" та авіацію, і яку роль це зіграло в наступі ЗСУ на Харківщині