xcounter
#

"Пенсіонер" F-117 здійснив неочікуваний візит на одну з авіабаз

6651
"Пенсіонер" F-117 здійснив неочікуваний візит на одну з авіабаз

Літаки F-117 були зняті з озброєння ще у 2008 році, але остаточно від них не відмовилися

Ударні літаки F-117 несподівано з’явилися на базі Корпусу морської піхоти США Мірамар. Поява літаків біля цієї бази викликає здивування, оскільки ось уже понад десять років їхньою "домівкою" є випробувальний полігон Тонопа.

Також останнім часом ці літаки були помічені на авіабазі Едвардс, однак вони там були вимушені приземлитися, ймовірно, через сильний вітер в Тонопі – тобто це не була запланована зупинка. Разом з тим, точні причини візиту F-117 на авіабазу Едвардс підтвердити так і не вдалося.

Читайте також: За п’ять хвилин до ворога: у США погодили продаж винищувачів Фінляндії, в Росії починають нервуватися

Зазначимо, що ударний літак F-117 був знятий з озброєння у 2008 році, однак остаточно від цих літаків не позбавилися. Останнім часом F-117 все частіше використовують у різних навчаннях як "ворога" – через те, що літак зроблено з використанням стелс-технологій, на ньому перевіряють радари таких винищувачів, як F-35. Крім того, цей літак також бере участь у відпрацюванні тактики ведення повітряного бою.

Тож візит F-117 на базу Мірамар (якщо це не була вимушена посадка) може свідчити про те, що в США розширюють використання літаків під час різних навчань. А ці літаки можуть бути серйозним та складним противником і позитивно впливають на якість підготовки екіпажів та наземних служб, а також допомагають визначати "больові точки" сучасних винищувачів під час тестувань.

Раніше ми писали про те, що влітку цього року секретний дрон-шпигун "засвітився" посеред дня у місці, де цей дрон і було створено – на заводі 42, що належить компанії Skunk Work – дочірньому підприємству Lockheed Martin.

Які саме задачі виконував безпілотник невідомо. Водночас є припущення, що це може бути пов’язано з тим, що декілька місяців тому над пустелею Мохаве під час льотних випробувань, пов’язаних зі стелс-технологіями, прогримів вибух. Відомо, що ВПС США нещодавно проводили масштабні навчання різних стелс-засобів, у яких брав участь і RQ-170.

Читайте також: 5 таємних технологій нового секретного винищувача ПС США: що відомо