xcounter
#

Операція "Помста": Азербайджан завдав удари по Нагірному Карабаху (відео)

Операція "Помста": Азербайджан завдав удари по Нагірному Карабаху (відео)
5754

Нагірних Карабах знову на порозі війни

Збройні сили Азербайджану провели операцію з взяття під контроль декількох важливих висот у Нагірному Карабасі та завдали, як мінімум, один високоточний удар по позиціях військ невизнаної республіки.

Як повідомило міноборони Азербайджану ці заходи стали відповіддю на дії противника, які здійснили обстріл азербайджанських сил з позицій миротворчого контингенту РФ. В результаті нього загинув один військовослужбовець. Також сили Нагірного Карабаху здійснили спробу захопити панівну висоту під назвою "Киргизька гора" та спробували окопатися.

Читайте також: Сценарій десантної операції Китаю: чи є шанси у Тайваню - прогноз операції вторгнення

Але армія Азербайджану відкинула противника з цієї висоти та зайняла інші "важливі панівні висоти" у районі, де зараз проводять облаштування нових позицій. А також завдала ударів по скупченню противника у районі операції, під час яких використовувався ударно-розвідувальний дрон Bayraktar TB2.

"У рамках операції було знищено декілька бойових позицій незаконних збройних формувань Вірменії, а також завдано авіаудару по військовій частині в селищі Юхарі-Оратаг колишнього Агдаринського району. В результаті було знищено та поранено живу силу незаконних вірменських бойовиків, а також знищено декілька гаубиць Д-30, бойову техніку та велику кількість боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Також офіційний Баку попередив, що готовий рішуче відповісти на "будь-який терор і провокації", а "контрзаходи будуть ще більш шокуючими". Додавши, що очікує на відведення вірменських військ з Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року між Азербайджаном і Вірменією розпочався черговий етап війни за територію Нагірного Карабаху. Війна завершилась 10 листопада, коли прем'єр-міністр Вірменії підписав з президентами РФ і Азербайджану документ про її припинення на умовах повернення деяких районів Нагірного Карабаху під контроль Баку, а також розміщення "миротворців" РФ у регіоні.

Читайте також: Залп з чотирьох HIMARS одразу: 24 ракети по рашистах, кожна з індивідуальним наведенням (відео)
ТЕГИ Війна