xcounter
#

Офіційно: знищено літак ДРЛВ А-50 та повітряний пункт управління Ил-22 рашистів

4390
Офіційно: знищено літак ДРЛВ А-50 та повітряний пункт управління Ил-22 рашистів

ЗСУ відправили на дно до "Москви" неймовірно цінний ворожий літак

Збройні Сили України знищили літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Ил-22 російського окупаційного війська. Про це офіційно повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, а також Командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Дякую Повітряним Силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов’ї!", — відзначив Залужний. "Спецоперація в Приазов’ї пройшла успішно. Далі буде...", — прокоментували ураження одразу двох важливих російських літаків у ПС ЗСУ.

Читайте також: Щоб купити 200 Tomahawk, треба не тільки понад $800 млн на ракети, але й $250 млн на обслуговування

Причому і в дописі Головнокомандувача ЗСУ, і в дописі Повітряних Сил відзначається, що ворожий Ил-22 був саме знищений — важливе уточнення, бо за попередніми даними, літаку ймовірно вдалося дотягнути до Анапи та сісти на аеродром.

Тому тут обережно можна розглядати два варіанти — або ж попередньо озвучена інформація не відповідала дійсності або літак зрештою отримав серйозні пошкодження та окупанти не зможуть його відновити.

У будь-якому випадку йдеться про неймовірно продуману, складну операцію — і тим паче історичну подію, коли наші Збройні Сили вперше в історії збили літак дальнього радіолокаційного виявлення.

Втрата такої машини для ворога — дуже й дуже серйозна, бо на озброєнні російського окупаційного війська до вчорашнього дня перебувало всього дев’ять таких літаків (з них три — А-50 і шість — А-50У); у знищенні ворожого літака ДРЛВ ймовірно брав участь той самий "блукаючий Patriot".

Читайте також: Чим особливі Mirage-2000D, і чому мова про підсилення ними Су-24М