xcounter
#

Одна з країн відмовиться від "проблемних" гелікоптерів, які отримала на озброєння у 2000-х роках

73384
Одна з країн відмовиться від "проблемних" гелікоптерів, які отримала на озброєння у 2000-х роках

Австралія хоче позбутися гелікоптерів, які мають проблеми з безпекою та технічним обслуговуванням

Державний департамент США погодив продаж Австралії 40 гелікоптерів UH-60M Black Hawk на суму 1,95 млрд доларів – вони замінять проблемні багатоцільові гелікоптери MRH90 Taipan Сил оборони Австралії. Про це повідомляє видання Defense News.

Читайте також: ​DARPA провела випробування першого безпілотного гелікоптера Black Hawk (відео)
MRH90 Taipan
MRH90 Taipan

Такий продаж погоджено на фоні високого рівня напруги між США та Китаєм через Тайвань. У Агенції зі співробітництва в галузі оборони та безпеки США заявили, що продаж гелікоптерів важливому союзнику пропонує "більш надійну та перевірену систему, яка дозволить Австралії підтримувати належний рівень готовності до проведення спільних операцій".

В агенції вважають, що гелікоптери UH-60M Black Hawk "підвищать здатність армії Австралії розгортати свою бойову потужність", щоб "стримувати дії, що суперечать її інтересам і, коли це потрібно, відповідати надійною силою".

MRH90 Taipan
MRH90 Taipan

Зазначається, що угода, окрім постачання безпосередньо гелікоптерів, також передбачає постачання 88 двигунів T700-GE 701D виробництва General Electric, 44 систем попередження про ракетний напад AN/AAR-57 від BAE Systems, а також інші системи навігації та зв’язку. Генеральним підрядником стане компанія Lockheed Martin.

Ще минулого року армія та флот Австралії були вимушені "приземлити всі свої гелікоптери MRH90 Taipan – вони мали проблеми як з безпекою, так і з технічним обслуговуванням. Ці проблеми намагалися усунути, однак зрештою було прийнято рішення "пересісти" на сучасні UH-60M Black Hawk. Загалом Австралія має на озброєнні 46 гелікоптерів MRH90 Taipan – 40 в армії та ще 6 – у військово-морських силах.

Читайте також: Саудівська Аравія отримала перші модернізовані Black Hawk за три роки після видачі замовлення