xcounter
#

Оборонний гігант Northrop Grumman заходить в Україну з виробництвом боєприпасів

9511
Оборонний гігант Northrop Grumman заходить в Україну з виробництвом боєприпасів

Northrop Grumman став ще одним гігантом, що відкриє виробничі потужності в Україні й це урядовий проєкт

В Україні американська оборонна корпорація Northrop Grumman планує створити виробництво боєприпасів середніх калібрів. Такий намір є результатом урядового проєкту з державним фінансуванням з боку України та погодженням з боку уряду США.

Про це офіційно повідомлено під час міжнародної виставки Eurosatory 2024, яка зараз проходить у Парижі, про що пише Breaking Defense. Водночас це не була окрема подія, а лише частина виступу директора з міжнародного бізнесу сектора оборонних систем Дейва Бартелла разом зі Стенлі Брауном, головним заступником помічника секретаря Держдепу з військово-політичних питань.

Читайте також: У чому сильна сторона бойових роботів ЗСУ, а де РФ має свою перевагу — думка розробника

З боку Defense Express одразу зазначимо, що у цій категорії знаходяться боєприпаси для автоматичних гармат й відповідно до переліку продукції Northrop Grumman у її активі: 20x102, 30x113, 30x173, 40x180 та 50x228 мм. Які, якщо брати автоматичні гармати, призначені для, відповідно, M61 Vulcan та Bushmaster Chain Gun типу M230, Mk44 та XM913.

M230 Bushmaster Chain Gun
M230 Bushmaster Chain Gun

Ці калібри є стандартними для багатьох бойових машин та зенітних антидронових систем. Важливо додати, що ці снаряди можуть виготовлятися у різних варіантах: бронебійні, осколково-фугасні, з програмовним підривом тощо.

Також у компанії зазначили, що вони планують розширитись з виробництва середніх калібрів й реалізувати виробництво танкових, та 155-мм артилерійських боєприпасів. Було також згадано, що український уряд зараз загалом інвестує 2 млрд доларів у оборонну промисловість, що і стало ключовим фактором для Northrop Grumman.

Наразі у Northrop Grumman відмовляться від будь-яких додаткових коментарів та уточнень. Тому питання старту початку виробництва та конкретна номенклатура боєприпасів залишається невідомими.

Варто додати, що Northrop Grumman вважається оборонною компанією, яка посідає третю сходинку у світі за оборонним доходом, який складає близько 32,5 млрд доларів на рік (більше лише у RTX та Lockheed Martin).

А в активі Northrop Grumman величезна кількість озброєння та його компонентів, які також можуть бути вкрай цікаві для України. І скоріше легше назвати те, чим цей оборонний гігант не займається, бо, об'єктивно, виробництво снарядів для Northrop Grumman - це "нижня частина спектра", який закінчується протиракетною обороною, гіперзвуком, стратегічною авіацією з B-21 Rider та космосом.

Читайте також: У KNDS розкрили кількість PzH 2000 та новітніх RCH 155 для ЗСУ