xcounter
#

ОАЕ отримає свій перший Rafale лише у 2027, але вже активно працює над інтеграцією власного озброєння

1389
Фото — Dassault Aviation
Фото — Dassault Aviation

ОАЕ у 2021 році закупив десятки винищувачів Rafale у Франції

Оборонний гігант EDGE Group з Об’єднаних Арабських Еміратів планує озброювати французькі винищувачі Rafale F4 високоточними боєприпасами від їхньої дочірньої компанії Al Tariq — таку інформацію повідомив генеральний директор компанії Теуніс Бота.

За його словами, у французький винищувач мають бути інтегровані такі боєприпаси, як керовані авіабомби Mk81, Mk82 та Mk83. Він відзначає, що вже тривають перемовини зі створення команди для інтеграції озброєння до літаків і навіть укладені необхідні контракти, розповідає видання Breaking Defense.

Читайте також: Схрестити дрон-камікадзе та РСЗВ виглядає цікаво, і ми здивуємось, хто хоче зробити

Бота стверджує, що процеси з інтеграції мають бути завершені до того часу, як Об’єднані Арабські Емірати отримають свій перший винищувач Rafale.

І він також сподівається, що зрештою виробник винищувачів Rafale, французька компанія Dassault, дозволить іншим оператором їхніх літаків оснащувати свої машини озброєнням від Al Tariq.

Нагадаємо, що наприкінці 2021 року Франція та ОАЕ уклали рекордний контракт на поставку новітніх винищувачів Rafale F4 — йдеться про постачання одразу 80 нових літаків.

Постачання літаків спершу було заплановане на період 2026-2031-х років, але схоже, що перший літак зрештою затримаєтсья — бо Бота відзначає, що його буде поставлено "приблизно у 2027 році".

Читайте також: Які аналоговнєт ракети, у тому числі "для винищувачів 5-го покоління" РФ демонструє на виставці в ОАЕ