xcounter
#

Нова індійська БМП FICV, що замінить БМП-1 та БМП-2, отримає перевірений в боях ПТРК

10691
Індійська БМП-2 Sarath
Індійська БМП-2 Sarath

Наявність ПТРК з принципом "вистрілив-забув" було однією з умов для нової індійської БМП

Протитанковий ракетний комплекс Javelin, який продемонстрував свою ефективність проти російських танків за 12 місяців війни в Україні, а нещодавно уразив й один з новітніх Т-90М "Прорыв", буде нищити танки у парі з індійською БМП FICV – таку інформацію виданню Janes розповів регіональний директор компанії Lockheed Martin в Індії, Мальдивах та Шри-Ланці Джагмохан Сінгх.

птрк javelin
Постріл з ПТРК Javelin, фото ілюстративне

Як відзначає Сінгх, низка компаній, "такі як Tata, Larsen and Toubro (L&T), Mahindra, а також заводи з виробництва боєприпасів, які розробляють БМП FICV для індійської армії, попросили встановити на машини ПТРК Javelin".

Читайте також: Рашисти намагаються продати Індії винищувачі МиГ-35, які в них самі "не злетіли"

Індійська армія закупляє БМП FICV для заміни свого парка машин БМП-1 та БМП-2 (згідно з даними Military Balance, станом на 2022 рік Індія мала в своєму активі 700 БМП-1 та 2400 БМП-2 Sarath) – у січні цього року індійська Рада з оборонних закупівель погодила придбання нових машин. Водночас у міністерстві оборони Індії раніше визначили умови до такої машини – вона повинна вміти плавати і бути озброєна ПТРК типу "вистрілив-забув".

БМП FICV
Зображення нової індійської БМП FICV. Джерело: AVNL (Armored Vehicles Nigam Limited)

Індійська бойова машина піхоти FICV (Futuristic Infantry Combat Vehicle) розробляється вітчизняною компанією AVNL (Armored Vehicles Nigam Limited), і як тоді відзначав розробник, ця машина не буде базуватися ні на російській БМП, ні якійсь іншій аналогічній існуючій машині.

Озброєння цієї машини (крім оголошеного раніше ПТРК Javelin) складатиметься з 30-мм гармати і спареного кулемета. Машина також, судячи з усього, повинна отримати пускову для баражуючих боєприпасів, дистанційно керований бойовий модуль та 30-мм автоматичний гранатомет.

Нова індійська БМП має отримати двигун потужністю 600 к. с. з автоматичною коробкою передач, захист на рівні STANAG 4 lvl, комплекс активного захисту та систему попередження про лазерне випромінювання.

Читайте також: Індія розробила свої ЗРК під Р-27 та Р-73, і це успішно стріляє