xcounter
#

Німці кажуть про готовність дати Україні Taurus лише коли США дадуть ATACMS

10000
Далекобійна крилата ракета Taurus KEPD 350, ілюстративне фото від MBDA Deutchland
Далекобійна крилата ракета Taurus KEPD 350, ілюстративне фото від MBDA Deutchland

Німецькі політики хочуть, щоб і передача далекобійних ракет Україні відбувалась синхронно з Білим Домом

Представники правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини, до якої належить зокрема і канцлер Олаф Шольц, почали роздавати публічні натяки про готовність Берліну за деяких умов дати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. Одна з таких умов – передача далекобійних ракет від Німеччини має бути синхронізована із США.

Зокрема, речник фракції СДПН у Бундестазі з питань зовнішньої політики Нільс Шмід в інтерв’ю одному із німецьких видань 6 серпня так і наголосив – "Я не виключаю можливості, що у союзі з американцями ми також постачатимемо додаткові системи, як-от Taurus", йдеться в публікації Deutche Welle.

Читайте також: Рашисти втратили одразу три свої артилерійські системи, у 45-й ОАБр показали, як били по позиціях ворога

Додаткові умови, про які говорять німецькі політики в плані передачі крилатих ракет для України, виглядають так. "Перед цим необхідно переконатися, що українці самі можуть виконувати програмування на ціль, і для цього не будуть потрібні військові Бундесверу - адже тоді ми небезпечно наблизимося до прямого втручання у війну", цитує DW слова Нільса Шмідта.

Цікаво, що це ж видання наводить також і слова депутата Бундестага від СДПН Андреас Шварц, який висловився за передачу ракет Taurus Україні наступним чином: "Контрнаступ буксує, Україна не має значних військово-повітряних сил для його підтримки. Тому залишається тільки керована зброя - наприклад, крилаті ракети "Taurus", за допомогою яких українська армія може подолати встановлені росіянами мінні поля та відвоювати свою територію".

З наведеного вище можна зробити наступні припущення. Схоже, офіційний Берлін уже може готувати підгрунтя для того, щоб публічно поставити питання про те, що передача далекобійних ракет Taurus Україні має відбуватись синхронізовано з тим, як США передаватимуть нам ракетиATACMS.

Водночас, німецькі політики ще знаходяться на тому етапі, коли вони намагаються сформулювати для себе, як саме має виглядати військова ситуація на полі бою в Україні та ситуація в світі загалом, аби знайти потенціал для рішення про передачу далекобійних ракет нашій країні.

Далекобійна крилата ракета Taurus KEPD 350, ілюстративне фото від MBDA Deutchland

Тим більш, цікаво, що німецька опозиція ситуацію по арсеналу Taurus в розпорядженні бундесверу формулює так – німецька армія має лише 150 готових до застосування ракет, але на складах є 450 ракет, які можна відремонтувати на потужностях MBDA та передати Україні.

Раніше Defense Express розповідав про те, що з’явилось перше відео із французькою ракетою SCALP-EG під крилом Су-24М, завдяки чому стало відомо, як саме ці ракети були адаптовані під наші бомбардувальники.

Французька крилата ракета SCALP-EG під крилом Су-24М, серпень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Чи можна виробляти в Україні німецьку Taurus, і чим особлива ця ракета-"літаючий каяк"