xcounter
#

Бундесвер до 2029 року хоче озброїтися майже півмільйоном хибних цілей

3042
Фото ілюстративне, Rheinmetall
Фото ілюстративне, Rheinmetall

Йдеться про виріб Birdie від компанії Rheinmetall

Німецька оборонна компанія Rheinmetall повідомляє, що отримала від Бундесвера масштабне замовлення на виробництво хибних цілей для захисту літаків — йдеться про закупівлю одразу понад 470 тисяч одиниць лінійки Birdie, сума контракту становить майже 50 млн євро, терміни контракту — з грудня 2023 року по грудень 2029 року.

Йдеться про два вироби, які вже перебувають на озброєнні німецького війська. Це IR-Birdie 118 BS (у Бундесвері позначаються як Decoy, Aircraft, DM189A1, PT), а також IR-Birdie 218 BS (Decoy, Aircraft, DM169A1, PT), відзначають у Rheinmetall. Як саме за кількістю розподілиться замовлення невідомо.

Читайте також: Щоб удар Storm Shadow мав ефект 100%, треба також ракети HARM та MALD
хибні цілі Rheinmetall Бундесвер
IR-Birdie 118A1, зображення від Rheinmetall
"У зв’язку з поточною ситуацією з безпекою самооборона літаків знову опинилися у центрі уваги. Хибні цілі — один зі способів досягти цієї мети. До них, серед усього, відносяться піротехнічні сигнальні ракети, тобто вироби, призначені для приманювання ракет класу "поверхня-повітря" і "повітря-повітря" з інфрачервоною головкою", — відзначають у Rheinmetall.

Birdie або ж Bispectral Infrared Decoy Improved Efficiency (біспектральні інфрачервоні приманки підвищеної ефективності) призначена для захисту від ворожих літаків гелікоптерів, військово-транспортних та інших літаків.

"Завдяки відтворенню сигнатури літака у середньохвильовому інфрачервоному діапазоні Birdie прекрасно ловить сучасні ракети", — відзначають у Rheinmetall, наголошуючи, що ефективність цих хибних цілей була перевірена на практиці.

Раніше Defense Express розповідав, що Міноборони РФ "похизувалось" тим, що збило хибні цілі MALD, які для цього й були призначені.

Читайте також: Як рашисти намагались використати "хибні цілі" на "Іскандерах", і чому з цього нічого не вийшло