xcounter
#

Німеччина збільшить кількість зенітних Gepard у ЗСУ більш ніж вдвічі за пів року

2941
Gepard
Gepard

Загалом мова йде про ще 45 зенітних самохідних установок Gepard у доволі стислі терміни

Зенітні самохідні установки Gepard, які виявились вкрай ефективним засобом для захисту від дронів-камікадзе та крилатих ракет у ближній зоні, й надалі будуть надходити до ЗСУ. При цьому їх кількість буде значно збільшення у понад два рази.

Зокрема, як повідомив у інтерв'ю Welt am Sonntag очільник Ситуаційного центру з питань Україні міноборони Німеччини, бригадний генерал Крістіан Фройдінг, вже найближчими тижнями Німеччина посилить ЗСУ додатковим 15 Gepard. А до кінця року, спільно із США направить до України ще 30 таких зенітних систем, тобто протягом наступних пів року ЗСУ має отримати ще 45 одиниць Gepard.

Читайте також: Поки РФ трясе, ЗСУ здійснили наступ у районі Бахмуту, а також ліквідували важливий плацдарм ворога
Gepard

оцінками видання, Німеччина вже передала 34 цих зенітних систем, що означає збільшення їхньої кількості у понад два рази до 82 одиниць.

В цій ситуації вкрай важливо уникнути хибного збільшення кількості систем, які можуть бути передані до України. Зокрема у США 31 травня цього року було оголошено про укладання контракту на відновлення для України неназваної кількості Gepard у Йордані.

У цій країні на озброєнні перебуває 60 таких систем, але не факт, що всі вони будуть передані до ЗСУ. Також треба зазначити, що строк виконання цього контракту з американською компанією на відновлення систем - 30 травня 2024 року і насправді там мова йде не про Gepard, а про їх нідерландську версію Cheetah PRTL, яка відрізняється іншою РЛС.

Cheetah PRTL
Cheetah PRTL (фото: The Tank Museum Bovington Camp, UK)

Чи увійшли нідерландські Gepard з Йорданії, які будуть відновлюватись американською компанією за гроші США у загальну кількість машин озвучених представником міноборони Німеччини - питання. Водночас будемо сподіватись, що Крістіан Фройдінг рахував виключно додаткові німецькі Gepard.

Читайте також: Марш Пригожина наче завершується "епічним" зливом: що це було взагалі та що може бути далі