xcounter
#

Нігерія збудує для власної армії 52 бронемашин Ezugwu, шасі поставить Tatra

2842
Свою назву бронеавтомобіль Ezugwu отримав на честь очільника нігерійської оборонної промисловості, що відзначився у боях проти терористів
Свою назву бронеавтомобіль Ezugwu отримав на честь очільника нігерійської оборонної промисловості, що відзначився у боях проти терористів

Бронеавтомобілі національного виробництва нігерійські військові застосовуватимуть для антитерористичних операцій

Армія Нігерії уклала контракт із національним Секретаріатом оборонної промисловості (DICON) на поставку 52 бронеавтомобілів Ezugwu класу MRAP із колісною формулою 4x4, в період з червня по липень 2021 року.

Нігерійські військові планують використовувати ці бронемашини в антитерористичних операціях, пише портал Army Recognition.

Читайте також: Руслан Хомчак: "Під "Нептун" ми хочемо, щоб була база Tatra"
шасі Tatra для України
На фото - блок-пост нігерійської армії, влаштований під час чергової операції проти терористичного угрупування "Боко Харам"

Серійне виробництво бронемашини Ezugwu стартувало в Нігерії у листопаді 2019 року. На даний момент нігерійська армія має вже 28 таких MRAP, загалом за планом виробництва має відбутись поставка 130 бронеавтомобілів.

Постачальником шасі для бронеавтомобіля Ezugwu стала чеська Tatra. Силову установку для бронемашини - китайський турбодизельний двигун WD615 – нігерійська оборонна промисловість купує в Китаю. А основне озброєння Ezugwu – радянський кулемет ДШК, встановлений у башті, що також оснащена відеокамерою для кругового огляду на 360 градусів.

шасі Tatra для України
Нігерія розвиває власне виробництво техніки для національної армії

Вважається, що бронекорпус Ezugwu здатен витримати вибух пристрою потужністю сім кілограм тротилового еквіваленту, шасі – вибух пристрою потужністю 12 кілограм тротилового еквіваленту.

Втім, нігерійські військові озброюються не тільки бронемашинами класу MRAP. Як уже повідомляв Defence Express, у квітні 2020 року Нігерія закупила партію новітніх танків VT-4 виробництва Китайської Народної Республіки.

Нігерія також придбала у Китаю два корвети модульного проекту 056, шифр Tsingtau.

танк Оплот
Китайський танк VT-4, зовнішній вигляд

Читайте також: ВПС США тестують мікрохвильову зброю для боротьби з дронами в Африці