xcounter
#

Нідерландські БМП CV90 отримають активний захист від Elbit Systems

1415
Армія Нідерландів продала Естонії 44 бойових машини піхоти CV90
Армія Нідерландів продала Естонії 44 бойових машини піхоти CV90

У Нідерландах продовжують посилювати свої бойові машини піхоти

BAE Systems Hägglunds обрала ізраїльську фірму Elbit Systems для постачання Королівській армії Нідерландів систему активного захисту Iron Fist для бронемашин CV90 у рамках контракту на 82 мільйони доларів.

Нідерландська служба також отримає електрооптичні командирські приціли в рамках контракту, який розрахований на чотири з половиною роки, йдеться у повідомленні Elbit Systems.

Читайте також: РФ спробує продати Індії БМП "Бумеранг", котра досі не пройшла випробування і задиміла на параді
СМ90 Iron Fist
Візуалізація системи Iron Fist на CV90. Фото: Elbit System

В ізраїльській компанії впевнені, що ця угода може сприяти подальшій роботі з CV90 і потенційному бізнесу на інших європейських ринках.

Iron Fist, яка має посилити нідерландські машини – це система активного захисту, яка використовує датчики, радар та засоби протидії для боротьби з такими загрозами, як реактивні гранати та протитанкові керовані ракети.

Разом з тим, це не єдине оновлення, яке останнім часом має отримати БМП CV90 Королівської армії Нідерландів.

Як раніше розповідав DE, BAE Systems оголосила про плани оновити башти нідерландських бойових машин піхоти в середині січня цього року.

Контракт розрахований на 500 мільйонів доларів, за його умовами компанія модернізує 122 бронемашини, із опціоном на додаткові 19 БМП.

Тоді ж зазначалося, що башти отримають системи активного захисту, оптико-електронні системи прицілювання та протитанковий ракетний комплекс, однак без уточнення деталей щодо постачальника.

CV90
CV90

Стверджується, що модернізація БМП CV90 має значно знизити вартість утримання цієї машини, а також підвищити рівень захищеності екіпажу та десанту.

Читайте також: Австралія обирає БМП: Південна Корея має рішучі плани, але серед конкурентів – Rheinmetall з Lynx KF41