xcounter
#

Next Generation Rotorcraft: Європа хоче зробити новий єдиний вертоліт для всіх

Next Generation Rotorcraft - амбітний проект ЄС
Next Generation Rotorcraft - амбітний проект ЄС
1361

19 листопада міністри оборони Франції, Німеччини, Греції, Італії та Великобританії оголосили про запуск проєкту зі створення європейського багатоцільового гелікоптеру середнього класу. Надходження на озброєння нової повітряної машини очікується у 2030-х роках.

Більшість вертольотів цього класу, що нині експлуатуються у арміях Альянсу, вичерпають свій технічний ресурс і модернізаційний потенціал у 2035-40 роках і потребуватимуть заміни.

Ініціатива п'яти європейських держав з блоку НАТО під назвою Next Generation Rotorcraft у найближчі роки буде скерована на розробку тактико-технічних вимог до перспективної гвинтокрилої машини і умов міжнародної кооперації у такому проєкті. 19 листопада було підписано підписано власне Лист про наміри.

Читайте також: "Мотор Січ" планує у 2020 році сертифікувати гелікоптер МСБ-2 "Надія"
NH90
Ще до нового Next Generation Rotorcraft Франція, ФРН, Італія та Греція приймають на озброєння багатоцільові NHI NH90

Що цікаво: у даний час ці країни реалізують різні програми оновлення парку вертольотів. Так, Франція, ФРН, Італія та Греція вже беруть на озброєння багатоцільові NHIndustries NH90.

Westland Puma
Великобританія хоче замінити вертольоти Westland Puma

Великобританія працює над наступником вертольотів Westland Puma HC.2, серед розглянутих варіантів згадується участь в американській програмі FLRAA.

Цілком ймовірно, що європейська ініціатива викличе зацікавленість у держав і за межами "п'ятірки" ініціаторів. Наприклад, у Польщі, де протягом найближчих років з'явиться необхідність заміни значної частини парку багатоцільових вертольотів. Йдеться про заміну як PZL Świdnik В-3 Sokół, так і Мі-8/17.

Читайте також: Перший гелікоптер Н145 для МВС України помітили в Німеччині (фото)