xcounter
#

Навідник-оператор НСВ "Утьос" розповів, як нищив рашистів на ББМ "Козак-2М1" у Сєвєродонецьку

6345
12,7-мм НСВ "Утьос"
12,7-мм НСВ "Утьос"

Бійці ЗСУ продовжують розповідати про те, як нищать російську окупаційну армію

Навідник-оператор НСВ "Утьос" Микола розповів про особливості своєї роботи та як він на бойовій броньованій машині "Козак-2М1" нищив окупантів у Сєвєродонецьку. Відповідне відео опублікувало Командування ДШВ ЗСУ.

Микола розповідає, що кулемет НСВ "Утьос" досить простий в користуванні і дуже надійний, а також ефективний проти ворожої бронетехніки – 12,7 мм може з легкістю прошити БТР "навіть не задумуючись".

Читайте також: Як протитанкові групи з Javelin нищать рашиську бронетехніку: розповідь бійця ЗСУ (відео)
"Козак-2М1"
ББМ "Козак-2М1"

Робота в навідника досить проста, зазначає він: "Коли машина рушає, я сиджу в турелі. Контролюю навколо обстановку, дивлюся, чи є загроза навколо машини й за маршрутом слідування. Якщо я щось виявляю, щось є, то відкриваю вогонь. Все".

Окремо Микола згадує про бої з російськими окупаційними військами: "Сєверодонецьк. Центр міста. Ми вивозили людей з позицій і по нам відкрили вогонь з будинку напроти. Мені довелося вести прицільний вогонь, щоб подавити позицію ворожого ДШК та автомати піхоти противника. Я раз п’ять короткими чергами відкривав вогонь, після чого вогонь їхній припинився".

Читайте також: Командувач логістики Сухопутних військ розповів про втрати ЗСУ в бронетехніці та артилерії