xcounter
#

Національна поліція почала освоєння електрошокерів Taser (відео)

518
Інструктори МВС під час тренувань з електрошокерами Taser
Інструктори МВС під час тренувань з електрошокерами Taser

Зараз українськими правоохоронними органами закуплено 200 таких спецзасобів

Представники МВС повідомили про ймовірне приєднання України до клубу країн, де правоохоронці використовують нелетальні спецзасоби електропровідної дії.

"Національна поліція України отримала і почала освоєння і тренування із першими 200 спецзасобами електропровідної дії Taser. Це медично сертифікована нелетальна зброя, яка знерухомлює активного правопорушника, але на відміну від бойових чи травматичних пістолетів не завдає жертві тяжких, небезпечних для життя та здоров'я вогнепальних поранень", - відзначив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Читайте також: Спецпризначенці НГУ переходять на вітчизняні штурмові гвинтівки UAR-15 (відео)

Підготовку до опанування нового нелетального озброєння підтвердили й представники Національної поліції.

Taser

"Наразі відбувається і закупівля і перші таки ознайомчі тренінгові зайняття з особовим складом патрульної поліції по використанню електрошокових пристроїв контактно-дистанційної дії", - повідомив перший заступник департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький.

Зокрема повідомляється, що на початку цього місяця було проведено перші зайняття з майбутніми 13 інструкторами. На них правоохоронці змогли оцінити нові пристрої та провели низку вправ з реальним застосуванням Taser.

Taser

На думку експертів, використання подібних електрошокерів несе значно меншу загрозу травмування, ніж у випадку застосування поліцейськими фізичної сили, що дозволить зберегти здоров'я затриманим правопорушникам.

Читайте також: ДПСУ провела випробування нових українських пістолетів-кулеметів SMG-15 (відео)