xcounter
#

На ДП "Антонов" прискорили роботи зі складання Ан-178 (відео)

3034
Ан-178 (заводський номер 006) для МВС Перу / Фото:Факти ICTV
Ан-178 (заводський номер 006) для МВС Перу / Фото:Факти ICTV

Наразі в цехах у декілька змін працюють одразу над двома транспортними літаками

Державне підприємство "Антонов" відвідали українські журналісти й на власні очі побачили стан робіт над двома близькомагістральними транспортними літаками Ан-178.

На цей час в цеху підприємства проводять роботи з заміщення всіх деталей російського виробництва на першій, експериментальній машині та продовжуються складальні роботи над літаком для МВС Перу.

Читайте також: Транспортний літак Ан-178 для МВС Перу готовий майже на 40%

"На цій машині (Ан-178) буде виконано імпортозаміщення агрегатів. Перший літак повинен вийти раніше. Пройти льотно-технічні випробування, отримати сертифікат, і друга машина, яка для Перу, повинна мати всі документи, які дають їй право експлуатуватися в авіакомпанії", - повідомив начальник цеху ДП "Антонов" В'ячеслав Лавринчук.

Ан-178

Відзначається, що минулого місяця темпи робіт над двома транспортниками були значно прискорені, щоб надолужити згаяний час вимушеного простою під час карантину. Наразі працівники авіазаводу працюють над літаками у декілька змін.

Ан-178

Як зазначив новий очільник держпідприємства, що входить до складу ДК "Укроборонпром", Олександр Лось, на повне імпортозаміщення російських деталей "Антонов" витратив значну суму власних коштів.

Ан-178

"Мова йде про декілька сотень мільйонів доларів. Конкретно на цей один тип літака Ан-178", - повідомив президент авіапідприємства.

Ан-178

Як можна побачити на відео з цеху, на борт 006, що виготовляється в рамках контракту між ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" та Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу укладеному у листопаді 2019 року, почали монтувати крила.

Ан-178

Своєю чергою, експериментальний Ан-178 (зн 001) стоїть з демонтованими двигунами та відсутнім хвостовим оперенням. Також на його фюзеляжі помітні замінені елементи корпусу.

Ан-178

Нагадаємо, стапельне складання фюзеляжу нового літака для Перу почалося у травні цього року.

Ан-178

Також у липні ц.р. стало відомо, що Ан-178 (заводський номер 001) наразі проходить процедуру доопрацювання та імпортозаміщення комплектуючих, у зв’язку з чим знаходиться в розібраному стані та не може виконувати польоти.

Ан-178

Відзначалося, що для повної заміни численних систем першого транспортного літака потрібно близько $21 млн.

Читайте також: Для переобладнання та доопрацювання імпортозаміщеної версії дослідного зразка Ан-178 знадобиться близько $21 млн