xcounter
#

МЗС та "Укроборонпром" повернули українських громадян з Уганди та Пакистану додому (фото)

31
Приватний літак повернув українських громадян з Пакистану до України
Приватний літак повернув українських громадян з Пакистану до України

Продовжується повернення на Батьківщину українських громадян, які не встигли вчасно прибути в Україну через закриття сполучення з іншими країнами, що пов’язане з пандемією коронавірусу

Так днями було перевезено групу громадян України з Пакистану та працівників Одеського авіаційного заводу з Уганди, повідомляє Defense Express.

Зокрема Посольство України в Ісламабаді (Ісламська Республіка Пакистан) проінформувало, що 30 березня воно у зв’язку із небезпечним поширенням пандемії захворювань на коронавірус COVID-19 спільно з місцевим представництвом ДК "Укрспецекспорт" у співпраці з компанією Trojans (Пакистан), багаторічним партнером українських спецекспортерів в ІРП, забезпечило перевезення українських громадян, які знаходились на території Пакистану в Україну.

Читайте також: Непотріб, мізерна робота та військові без захисту: як армія РФ в Італії "бореться" з короновірусом
Українські громадяни повернулися з Пакистану

"Висловлюємо глибоку подяку ДК "Укроборонпром", ДК "Укрспецекспорт", пакистанській компанії Trojans, а також колегам з МЗС України, уповноваженим представникам уряду Пакистану та службам міжнародного аеропорту Ісламабаду за успішну евакуацію українських громадян на Батьківщину", - написали в прес-службі Посольства.

Українські громадяни повернулися з Пакистану

Своєю чергою з Уганди, завдяки спільним зусиллям українських дипломатів, представників ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" та авіакомпанії Jonika Airlines вдалося повернути 14 робітників ДП "Одеський авіаційний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Група вітчизняних фахівців перебувала в рамках програми міжнародної співпраці на авіабазі Гулу (Уганда). Там вони здійснювали ремонти та модернізацію 6 учбово-бойових літаків Військово-повітряних сил Уганди за контрактом, укладеним державним підприємством "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес".

Робітники ДП
Робітники ДП "Одеський авіаційний завод" в Уганді відремонтували шість навчально-бойових літаків L-39ZA

Зазначається, що 24 березня ц.р. українські пілоти, інженери-техніки та конструктори в повному обсязі виконали контракт і мали повертатися додому 27 березня, однак за декілька днів до вильоту в Уганді через загрозу поширення коронавірусу закрили кордони.

"Пізніше "небо" та кордони закрили і в Україні, і наші співвітчизники втратили можливість повернутися на Батьківщину. У Концерні негайно утворили з МЗС контактний центр і почали розробляти план евакуації наших працівників з Уганди. Завдяки роботі українських дипломатів, авіакомпанії Jonika Airlines, її екіпажу на чолі з командиром Дмитром Черновим, усі авіатори змогли швидко повернутися в Україну", – розповів деталі операції заступник гендиректора з авіа- та ракетобудування Концерну Руслан Корж, який в "Укроборонпромі" координував повернення українських фахівців.

Робітники ДП

"Вони почуваються добре, хворих чи з ознаками інфікування – немає, це підтвердив первинний контроль в аеропорті", – додав він.

Усі працівники перебуватимуть в обов’язковому порядку 14 днів на карантині під наглядом лікаря.

Фінансові витрати, пов’язані з евакуацією команди Одеського авіаційного заводу, взяла на себе "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес".

Читайте також: Іл-76МД ЗСУ доправив до України з Китаю партію тестів для виявлення коронавірусу COVID-19 та медичне майно (фото)