xcounter
#

Модернізована AMRAAM для США та ще 19 країн: крутіша ракета, щоб нищити ворожі цілі в повітрі

5741
Винищувач F-35A запускає ракету AMRAAM​. Фото: Raytheon
Винищувач F-35A запускає ракету AMRAAM​. Фото: Raytheon

Контракт на постачання модернізованих ракет має бути завершений до серпня 2025 року

Компанія Raytheon Missiles and Defense отримала контракт на суму 972 млн доларів на постачання збройним силам США та інших країн удосконалених ракет класу "повітря-повітря" середньої дальності. Про це повідомляє видання Defense News.

Компанія буде виробляти ракети AMRAAM як для Повітряних Сил, так і для ВМС США, а також для збройних сил 19 інших країн, зокрема Великобританії, Австралії, Італії, Саудівської Аравії, Японії тощо – у Пентагоні заявляють, що зарубіжні військові продажі становлять 42 %.

Читайте також: Ракету AMRAAM-ER інтегрують у винищувачі F-35 та літаки четвертого покоління: щодо F-22 є сумніви
AMRAAM ракета
Ракета AMRAAM, фото ілюстративне

Це перше замовлення на серійне виробництво ракет AIM-120D3 і AIM-120C8, які модернізовані у рамках програми Form, Fit, Function Refresh (позначається також як F3R).

Оновлення F3R передбачає удосконалені друковані плати та інше обладнання у секції наведення AMRAAM, а також оновлене програмне забезпечення, яке зробить ракети більш боєздатними проти сучасних загроз.

"Цей контракт підкреслює важливість AMRAAM в арсеналі винищувачів, – заявив Пол Ферраро, президент Raytheon з військово-повітряних сил. – Ці ракети мають найсучасніше апаратне та програмне забезпечення, необхідне для конкуренції з рівними противниками".

Читайте також: Ракета AIM-120 AMRAAM збила ціль на рекордній відстані