xcounter
#

Між Stinger та Patriot: у США провели випробування нової недорогої ракети класу "земля-повітря"

4680
Між Stinger та Patriot: у США провели випробування нової недорогої ракети класу "земля-повітря"

Зброя призначена для заповнення критичного пробілу між висококласними ракетними комплексами Patriot та керованими з плеча Stinger

Армия США після успішних льотних випробувань опублікувала те, що має бути одним з перших прототипів недорогої ракети "земля-повітря", повідомляє видання The War Zone.

Зброя передусім призначена для захисту від безпілотних літальних апаратів і крилатих ракет, але також може використовуватися й проти літаків у певних зонах. Ця зброя має бути дешевшою за використання зенітно-ракетного комплексу Patriot, але матиме більшу дальність та загалом буде ефективнішою за ЗРК Stinger.

Читайте також: Іран показав на відео моторошне підземне ракетне місто

Центр авіації й ракетного управління сухопутних військ США оголосив про успішні льотні випробування у Twitter 9 листопада 2020 року. Водночас у повідомленні не зазначається, коли й де служба провела запуск ракети та немає додаткової інформації щодо параметрів тесту.

Це не перші льотні випробування цієї ракети у рамках програми, офіційно відомої як програма недорогої протиповітряної оборони підвищеної дальності (LOWER-AD).

Ракета
Фото нової ракети з випробувань

Разом з тим на опублікованому зображені на передній частині корпусу ракети видно жовту стрічку, яка зазвичай вказує на бойову фугасну боєголовку, а також коричневу стрічку, яка зазвичай використовується для позначення місцерозташування ракетного двигуна. Це вказує на те, що це могло бути одним з перших випробувань повнофункціонального прототипу проти якоїсь цілі.

Водночас відомо, що у вересні 2019 було повідомлено про те, що випробування цієї нової ракети будуть проведені у 2021 фінансовому році, який розпочався 1 жовтня.

Читайте також: Вірменія вперше застосувала ракетний комплекс "Іскандер" перед перемир'ям у Нагірному Карабаху (відео)