xcounter
#

Іран показав на відео моторошне підземне ракетне місто

2731
Іран показав на відео моторошне підземне ракетне місто

Нові кадри демонструють готові до запуску балістичні ракети на залізничній системі всередині підземного комплексу

У мережі з’явилися відео та фото, на яких було продемонстровано підземний комплекс іранських балістичних ракет Emad, в якому вони переміщуються по масивних тунелях з використанням автоматизованої системи залізничного типу.

Балістична ракета
Крупний план балістичної ракети середньої дальності Emad

До складу установки входять ракетний комплекс, платформа мобільних ракетних установок, склад і вагони з ракетами, готовими до запуску з підземного тунелю.

Читайте також: Яку зброю буде експортувати Іран після закінчення ембарго

Видання Iran Military Achievements Media, яке опублікувало це відео на своєму каналі в YouTube зазначає, що "вагони з балістичними ракетами і ракетами великої дальності створюють умови для безперервної стрільби на цій платформі і "з цією технологією кількість та безперервність ракетного вогню значно збільшуються".

балістичні ракети
Балістичні ракети Emad

Ця концепція в цілому відповідає нещодавно оголошеним Іраном планам про "ракетні ферми", в яких балістичні ракети малої дальності сховані у заглиблених пускових установках, що знижує їх вразливість для здійснення ударів на випередження.

Як раніше повідомляв Defense Express, Іран розкрив деталі про нові ракети: вони, ймовірно, будуть загрозою для військових баз США на Ближньому Сході.

Балістична ракета
Нова іранська балістична ракета

Так, Іран оприлюднив інформацію про дві нові ракети – балістичну ракету "поверхня-поверхня" та морську крилату ракету, які, за твердженням іранських експертів, можуть надати країні значних можливостей.

Читайте також: Іран запустив підземні балістичні ракети: військові навчання чи послання США?