xcounter
#

Іран розкрив деталі про нові ракети: вони, ймовірно, будуть загрозою для військових баз США на Ближньому Сході

664
Нова іранська балістична ракета
Нова іранська балістична ракета

Іран представив нові балістичну та морську ракети – вони названі на честь вбитого Сулеймані та лідера іракських ополченців Абу Махді аль-Мухандіс

Іран оприлюднив інформацію про дві нові ракети – балістичну ракету "поверхня-поверхня" та морську крилату ракету, які, за твердженням іранських експертів, можуть надати країні значних можливостей.

Читайте також: Що таке "зомбі"-ракети і навіщо вони американцям

Перші кадри з новими іранськими ракетами

Деталі про нову зброю розповіло іранське державне телебачення 20 серпня 2020 року. Стверджується, що балістичну ракету успішно протестували в умовах дії "ворожої" ППО, а також те, що вона може вражати ціль у межах 4,8 м від центральної точки.

Нова іранська балістична ракета

Напівофіційна іранська інформаційна агенція Fars заявила, що нова балістична ракета матиме дальність у близько 1400 км.

Якщо дані щодо дальності, опубліковані в ЗМІ, правдиві, то балістична ракета зможе вражати бази США на Ближньому Сході, а також Ізраїлю та інших регіональних противників, таких як Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати.

Нова іранська крилата ракета

Щодо крилатої ракети, то, як стверджує іранське телебачення, вона може атакувати цілі на дальності до 1000 км. На фото з цією ракетою видно, що вона була запущена з контейнера, встановленого на вантажівці, тому можна припустити, що наразі тестують версію саме наземного базування, яка буде захищати прибережну зону від ворожих кораблів.

Читайте також: ​Кремль заявив про заміну стратегічних ракет: що ховається за "Авангардом", "Сарматом" та "Ярсом"