xcounter
#

Міноборони РФ засвітило китайський мультикоптер перероблений на літаючий міномет

4590
М1500 від T-Motor у армії РФ
М1500 від T-Motor у армії РФ

​Міноборони РФ вже не сильно ховає те, що активно використовує китайські цивільні мультикоптери​ у вигляді ударних дронів, зокрема у ролі так званих літаючих мінометів

На одному з відео від так званого мінороборони РФ було продемонстровано роботу неназваного ремонтного підрозділу, який відновив пошкоджений дрон.

Хоча у самому сюжеті сам російський військовий розповідав, що калібрувати це виріб приїздили окремі фахівці, що ставить під питання реальну участь самого підрозділу у ремонті дрона.

Читайте також: Далекобійні атаки українських дронів стають концентрованими: про що говорить удар по базі рашистів у Новоозерному
М1500 T-Motor T-Drones дрон

Але увагу привернув сам мультикоптер в якому легко ідентифікується М1500 від компанії T-Motor (T-Drones) з Китаю.

Цей дрон вільно продається на цивільному ринку, хоча вартість базової версії без батарей та камери стартує від 5499 доларів.

М1500М1500 T-Motor T-Drones дрон

Заявлені характеристики М1500 говорять про можливість польоту з 15-кг вантажем впродовж 30 хвилин, та цілу годину при вазі вантажу 5 кг. Саме тому цей мультикоптер дійсно можливо переробити для скидання мінометних мін.

М1500М1500 T-Motor T-Drones дрон

Також були продемонстровані інші комплектуючі самого дрона. Наприклад, у ролі денної камери використано T-Rex Mini 1500TVL від ще однієї китайської компанії Foxeer. А пульт керування - універсальний CubePilot Herelink.

М1500М1500 T-Motor T-Drones дрон

Нагадаємо, що в цілому мова йде про готовий дрон, який, скоріш за все, рашисти вже у РФ пристосували для скидання мінометних мін.

Водночас китайські компанії готові для рашистів самостійно виготовляти "літаючі міномети" у повній комплектації включно із механізмом скидання.

І попри те, що Пекін з 1 вересня забороняє експорт будь-яких дронів зі злітною вагою понад 7 кг, цю заборону доволі легко обійти шляхом постачання "машкоплектів" у вигляді набору "збери сам".

Читайте також: У ЗСУ розповіли, як застосовують високоточну ракету AGM-114 Hellfire: коли сам собі AH-64 Apache