xcounter
#

Міноборони РФ відреагувало на демарш Пригожина та відкрила шлях до хаосу

12084
У міноборони РФ не змогли зреагувати на демарш "вагнерівців"
У міноборони РФ не змогли зреагувати на демарш "вагнерівців"

Фактично Кремль наступив на міну, яку закопав власноруч, сформувавши окремі "приватні армії", "банди" та "добровольчі загони" ще літом минулого року

Після того, як ватажок зеків Пригожин зробив демарш та фактично поставив ультиматум Кремлю повідомивши про намір нібито вийти з Бахмута 10 травня, у міноборони РФ просто були змушені відреагувати.

Водночас сама реакція лише продемонструвала слабкість позиції очільника відомства Шойгу, який спромігся лише на те, щоб "поставити задачу генерал-полковнику Кузьменкову тримати на особливому контролі питання безперервного та ритмічного постачання угруповань військ у районах спеціальної військової операції всім необхідним озброєнням та військовою технікою".

Читайте також: Як німці в Другу світову робили свої керовані авіабомби, і наскільки це було схоже на те, що роблять рашисти у 2023 році

Пікантності ситуації додає те, що Кузменков на посаді заступника з матеріально-технічного забезпечення міністра оборони РФ лише з 30 квітня. До цього цю посаду займав Мізінцев, який після звільнення з відомства пішов у "ЧВК "Вагнер" до Пригожина на посаду заступника.

Кузьменкову Мізінцев
Кузьменков та Мізінцев

Й в цілому така реакція з боку міноборони РФ, окрім самого визнання провини, продемонструвала лише абсолютну слабкість, бо один з рашиських підрозділів, який фактично є незалежною силовою структурою, влаштовує бунт й повідомив про дезертирство. При цьому у самому повідомленні немає умов, лише заява про залишення позицій через те, що "ЧВК "Вагнер" не отримає боєприпаси через заздрість з боку Шойгу.

Така заява з боку Москви, яка керує лише силою та вимагає абсолютної покори є для "ЧВК "Вагнер", а також величезної кількості інших аналогічних банд, включно з так званими добровольчими загонами, які формувались зокрема й за національним принципом та фінансувались з боку місцевих влад, проявом відвертої слабкості.

кадиров
Ще один чудовий приклад національних батальйонів рашистів з власним спонсором та ватажком

Й демонстрацією того, що цілком можливо публічно вимагати у Москви все необхідне та ставити ультиматуми. Й такі вимоги вже впираються виключно у фантазію самих рашистів - боєприпаси, бронетехніку, власну авіацію, вертоліт та валізи з грошима. А керувати таким військом, яке сформовано з окремих клаптиків, кожен з яких має власного ватажка, а головне - спонсора, стане ще важче, бо необхідно буде задовольняти окремі бажання кожного.

Водночас сам Кремль максимально дистанціювався від цього питання, й на рівні прес-секретаря Пескова повідомив, що це питання міноборони.

Читайте також: Перша жертва параду рашистів: "вбивця авіаносців "Бастион" у кращих традиціях в’їхав у відбійник на трасі